FIA anticipează numeroase depăşiri pe noul circuit de la Austin

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charlie Whiting susţine că noul circuit de la Austin are cel puţin trei-patru zone în care se pot efectua depăşiri.

Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, a inspectat la începutul acestei săptămâni noul circuit de la Austin, care urmează să găzduiască Marele Premiu al Statelor Unite în 18 noiembrie.

Britanicul afirmă că noul circuit are potenţialul de a oferi spectacol, întrucât există cel puţin trei zone în care depăşirile vor fi relativ uşor de realizat.

"Sunt trei-patru viraje unde este posibil să vedem depăşiri. Dacă ne uităm la primul viraj, vom vedea că virajele au fost desenate pentru a fi cât mai largi, iar apexul este foarte scurt. Este o abordare foarte modernă a virajelor lente unde sperăm să vedem depăşiri. Aşa că sunt foarte încrezător că va funcţiona bine. Primul viraj este senzaţional. Este singurul cuvânt la care mă pot gândi pentru a-l descrie şi cred că piloţii şi echipele vor spune acelaşi lucru când vor veni prima oară", a declarat el.

Urmareste Automarket
Referindu-se la starea generală a circuitului, Whiting afirmă că Austin este pregătit deja să găzduiască cursa de peste două luni, chiar dacă inspecţia finală va avea loc abia în 12 noiembrie.

"Tot ce am văzut până acum a fost de clasă mondială, iar progresele realizate de la ultima mea vizită aici sunt incredibile.

Băieţii au făcut o treabă grozavă, este cu adevărat fantastic. Este construit cu cea mai bună calitate, exact aşa cum ne-am aşteptat, şi nu am niciun fel de plângere de făcut", a mai precizat el.

Via Circuit of Americas

Comentarii (2)

  • Speram la mai multe (circuite pe care se poate depasi)...
    7 0
  • Sa intre in calendar circuite adevarate,nu improvizatii stradale...Monte Carlo e mai mult decat suficient,dar cum banul dicteaza...sunt in stare sa concureze si in curtea vreunui printz arab,doar,doar scot si ei mai multi bani...!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru