FIA ar putea amenda Toyota cu 300 de milioane de lire

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.11.2009
Toyota Racing ar putea fi amendata cu minim 300 de milioane de lire sterline pentru decizia de a se retrage din Formula 1, potrivit unor surse citate de SpeedTV.

Toyota s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2009 justificand decizia prin costurile ridicate de participare, insa constructorul japonez risca sa fie nevoit sa suporte o aspra penalizare financiara.

Cu numai cateva luni in urma, Toyota semnase Acordul Concorde prin care garanta prezenta in Formula 1 pana in 2012, iar retragerea din competitie ar putea atrage amenzi.

Citand surse judiciare aproapiate situatiei, postul de televiziune SpeedTV sustine ca FIA ar putea amenda Toyota cu cel putin 300 de milioane de lire sterline, chiar daca constructorul considera ca nu exista premise pentru o eventuala sanctiune financiara.

Situatia incerta a echipei Toyota blocheaza in acest moment accesul celor de la Sauber pe grila de start pentru sezonul 2010. Pe de alta parte, lucrurile s-ar putea complica si mai mult in cazul in care Stefan GP va prelua in cele din urma echipa cu sediul la Koln.

Via | SpeedTV

Taguri: FIA, Toyota, amenda

Comentarii (4)

  • NeoGalaxy
    @Prostii
    Regulamentul stipuleaza amenda de 50 de milioane de ceva (nu stiu moneda) si chiar daca inmultim cu 4 tot nu da 300 de milioane. Probabil babuinii aia de la SpeedTV nu citesc nici un regulament ca sunt prea destepti.
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Nu stiu cat de reale sunt zvonurile, dar tipul care a scris articolul este cunoscut in paddock-ul Formulei 1. Plus ca are o experienta de 25 de ani in business-ul asta.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Daniel.Popescu
    Sunt de acord dar nu cred ca se va intampla asa ceva. Nu neg ca are experienta dar FIA nu isi mai permite un scandal. Iar un proces de genul asta... nu aduce decat publicitate negativa. Plus ca Sauber si Renault sunt alte 2 necunoscute. Iar Formula 1 cu 2 constructori este poate doar o comedie pentru ca nu se poate 2 echipe de fabrica si restul... cu motoarele inchiriate.

    Si eu nu ma cert cu dvs, doar ca uita ce s-a discutat la FOTA. Iar chestia co 50 de milioane de ..... (nu stiu exact moneda) erau foarte serioase.
    0 0
  • dar daca?
    dar daca Toyota vinde locul celor de la Sauber sau altii?. Am inteles ca nu s-a reusit obtinerea unui acord intre echipe prin care sa se interzica vinderea locului !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru