FIA confirmă zonele DRS pentru depăşiri din India

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.10.2011
FIA a anunţat oficial regulamentul sistemului DRS pentru ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Indiei.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat miercuri modul în care piloţii vor putea utiliza tehnologia Drag Reduction System (DRS) în cadrul Marelui Premiu al Indiei de la finalul acestei săptămâni.

Conform speculaţiilor anterioare, piloţii vor avea la dispoziţie două zone distincte cu două zone de detecţie pentru a efectua depăşiri.

Prima zonă de detecţie este situată la ieşirea din virajul 15, sistemul DRS putând fi activat pe aproape toată lungimea liniei de start-sosire. Cel de-al doilea punct de detecţie este situat la intrarea în virajul trei, iar sistemul DRS va putea fi activat din nou pe aproximativ jumătate din linia dreaptă dintre virajele 3 şi 4.

India va deveni astfel a doua etapă în care piloţii beneficiază de două zone distincte pentru activarea sistemului DRS, după cea de la Monza din finalul sezonului european. Prin această măsură, forul mondial speră să impulsioneze numărul de depăşiri, chiar dacă sistemul DRS şi-a demonstrat eficacitatea şi în cursele în care a fost utilizat o singură zonă de activare.

 

Via | FIA

Taguri: DRS, India, regulament

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru