FIA da vina pe echipe pentru haosul din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 19.06.2009
FIA sustine ca unele echipe au dorit in mod expres crearea unei competitii paralele, acuzandu-le astfel de destabilizarea Formulei 1.

Ferrari, McLaren, Renault, BMW Sauber, Toyota, Brawn GP, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso au refuzat oferta Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) pentru semnarea unui compromis in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul 2010, anuntand crearea unei competitii complet separate de forul mondial.

Replica FIA nu s-a lasat mult timp asteptata, forul mondial sustinand ca unele echipe au dorit un astfel de rezultat pentru conflict.

"FIA este dezamagita, dar nu si surprinsa, de incapacitatea FOTA de a ajunge la un compromis in interesul sportului. Este clar ca anumite elemente din cadrul FOTA au urmarit acest obiectiv pe parcursul prelungitei perioade de negocieri si nu s-au angajat in discutii cu buna credinta. FIA nu poate permite o noua cursa de inarmare financiara in campionat si, de asemenea, nu poate permite echipelor sa dicteze regulamentul Formulei 1", se arata intr-un comunicat de presa al FIA.

De asemenea, FIA a anuntat ca termenul limita pentru ca echipele FOTA sa renunte la conditiile de inscriere in sezonul 2010 ramane stabilit pentru vineri, 19 iunie, urmand ca lista finala a participantilor pentru anul viitor sa fie anuntata sambata.

"Termenul limita pentru inscrierea neconditionata in sezonul 2010 al Formulei 1 va expira in aceasta seara. Lista echipelor participante in sezonul 2010 al Formulei 1 va fi anuntat sambata, 20 iunie", se mai arata in comunicatul FIA.

Via | FIA

Comentarii (4)

  • mda..
    Eu sunt curios daca Mosley este tembel sau nu. Pana si in ultima clipa el tot da vina pe echipe si nu vede nici o problema in atitudinea lui.
    0 0
  • da...
    ...aveti dreptate: lumea n-o sa acorde prea mare atentie cursei de la Silverstone(cel putin nu vineri sau cei care citesc click); eu tot ma uit la antrenamente si fac galerie pt favoritii mei...desigur mai arunc o privire si la comunicatele FIA,FOTA

    oare cei de la OTV au sa aiba o emisiune pe tema asta deseara? lol
    0 0
  • foarte bine..
    acum puteti sa bateti din gura pana va zic io ho...normal k fia tre sa dea vina pe cineva ca sa se scoata ei..cretini
    0 0
  • se strange latul
    Martalogii astia 2 [max si bernie] sunt in pragul falimentului total.Ei nu realizeaza nici acum in al 12 ceas ca au pierdut razboiul.Tot ceea ce mai pot sa mai faca este sa se retraga si sa-si traiasca linistiti batranetile lor senile.din momentul in care ACEA [constructorii europeni] si-au declarat sprijinul ptr echipele de F1 ei nu au mai avut nici o sansa.Sunt prea mici,prea senili si prea slabi ptr un asemenea razboi.Este evident ptr toata lumea ca nu te poti pune cu niste colosi mondiali,mai ales cand acestia au dreptate.Numai ei nu inteleg acest lucru.Dar peste toate nu inteleg ca F1 fara constructori,bugete mari,cercetare,tehnologie,etc,etc nu mai este F1.Cel mai bine ar fi ca bernie sa vanda drepturile F1 catre FOTA,iar max sa se retraga de la sefia FIA.Dar ma indoiesc de acest lucru,ptr ca ei in prostia lor inca mai cred in sansa lor.Daca acest lucru nu este posibil,atunci este evident ptr toti fanii F1 ca alternativa nu este decat crearea unei competitii paralele,lucru deja afirmat de catre FOTA si salutat de toti iubitorii F1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru