FIA extinde ancheta in cazul Renault

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.09.2009
FIA a inceput ancheta in cazul accidentului produs de Nelson Piquet Jr. la Marele Premiu al statului Singapore din 2008, insa a extins cercetarile si in alte zone.

Publicatia britanica The Independent a dezvaluit miercuri primele informatii concrete despre ancheta initiata de Federatia Internationala de Automobilism (FIA) in privinta circumstantelor suspecte in care a avut loc accidentul lui Piquet Jr. in timpul Marelui Premiu al statului Singapore din 2008.

Astfel, reprezentatii forului mondial au intervievat mai multi membri ai echipei Renault la Marele Premiu al Belgiei din weekendul trecut, printre acestia numarandu-se si seful Flavio Briatore. In plus, FIA a dezvaluit ca analizeaza si alte elemente care nu au legatura cu prima cursa pe timp de noapte din istoria Formulei 1.

"S-au desfasurat interviuri pe tot parcursul weekendului de la Spa-Francorchamps si sunt analizate si alte probleme anterioare si posterioare Marelui Premiu al statului Singapore", a declarat o sursa din cadrul FIA pentru The Independent, fara sa intre in alte amanunte despre natura investigatiei.

Intre timp, publicatia The Daily Express sustine ca Renault a respins acuzatiile potrivit carora i-ar fi transmis instructiuni lui Piquet Jr.

sa comita un accident, sursa citata mentionand ca FIA si-a insusit spre analiza convorbirile audio dintre echipa si pilot.

Denis Chevrier, care detinea functia de sef al departamentului de motoare pentru curse al echipei Renault in septembrie 2008, sustine ca nu stie nimic despre un posibil complot al francezilor in privinta cursei de la Singapore. "Personal nu am stiut nimic despre strategia echipei de la Marele Premiu al statului Singapore din 2008, dar va pot asigura ca daca acuzatiile sunt adevarate atunci acest sdandal este in contradictie radicala cu atitudinea celor de la Renault", a explicat el pentru postul francez de radio RMC.

Pana in prezent, FIA, Renault si Nelson Piquet Jr. nu au comentat in niciun fel in mod oficial ancheta demarata de forul mondial.

Via | Independent

Comentarii (8)

  • Out cu ei
    Bye Bye Briatore&Alonso(marele pilot)
    0 0
  • @mircea
    Crezi ca sunt vinovati (Renault&Briatore) ?
    0 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    esti vexat mai baiatule.Probabil ai tu motivele tale:)
    0 0
  • Nelson Piquet
    Sper ca acest pitecantrop sa nu mai fie angajat la nici o echipa desi chiar m-as mira sa il mai vada cineva pe post de pilot deoarece eu cred ca este o nulitate in ale pilotajului ( cred cxa si daca ar fi avut Brawnul sau Red-Bull-ul de anul acesta tot zero ar fi fost randamentul lui) se mai crede o mare valoare si acuma pozeaza in postura de mare victima mare...... Probabil a suferit un traumatism la acea cursa si creerul lui s-a stafidit mai ceva ca o stafida veche de 25 de ani......

    Chiar daca Renaul este vinovata de acel incident/accident asta tot cretin ramane deoarece a fost deacord sa incerce sa se sinucida....... LOL!!!!
    0 0
  • motive..
    si uite acum sunt motive care sa faca ca Renault sa paraseasca F1..., daca din cauza crizei financiare inca nu s-a retras atunci uite ca au motiv acum sau peste cateva luni s-o faca...
    0 0
  • vax...
    eu nu cred ca sint atit de timpiti
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mclaren_Mircea_1984
    Vezi ce spui ca nu stii cand treci pe strada si un fan fanatic al lui Fernando te bate sau chestii de genul asta. Ti-am mai zis cum sta treaba cu fanatismul nu? Vezi ca poate primeste Fia niste fisiere audio cu niste discutii interesante si McLaren o sa candideze in GP2 vreo cativa ani. Stii faza aia, vezi ce-ti doresti ca se poate indeplinii si altfel.
    0 0
  • NeoGalaxy
    Esti un frustrat! Tu marele ONEST! Ai avut un orgasm intelectual intr-o halucinatie de-a ta? Ai visat ca ar exista niste fisiere audio despre McLaren si in felul asta acestia ar pierde din nou puncte la masa verde? Aaaa! Te roade faptul ca Alonso ar putea pierde victoria? Judecand la rece a fost o victorie nemuncita, insa o victorie! Daca FIA dovedeste ca a fost si trucata ar fi destul de penibil, dar s-ar potrivi caracterului lui Briatore. Cu sau fara acest rezultat ordinea din campionat se pastreaza....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru