FIA interzice utilizarea sistemului DRS sub steag galben

de Daniel Popescu
Marti, 10.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piloţii nu vor mai avea dreptul de a utiliza sistemul Drag Reduction System (DRS) dacă în zona respectivă sunt arătate steagurile galbene care semnalizează apariţia unui incident.

Federaţia Internaţională de Automoblism (FIA) a modificat regulamentul de utilizare al sistemului DRS pentru a evita confuziile cu privire la penalizarea piloţilor care nu încetinesc suficient de mult în zona în care sunt arătate steagurile galbene.

Până în prezent, un pilot era obligat să încetinească în cazul în care comisarii arătau steagurile galbene într-o anumită zonă a circuitului, însă în acelaşi timp aveau posibilitatea de a activa fără restricţii sistemul DRS, care permite creşterea vitezei pe liniile drepte cu până la 15 km/h.

Totuşi, începând cu Marele Premiu al Marii Britanii, FIA a decis să interzică utilizarea sistemului DRS în zonele afectate de drapel galben, iar măsura a fost pusă în aplicare în cazul incidentului dintre Pastor Maldonado şi Sergio Perez.

Urmareste Automarket
Decizia FIA a venit ca urmare a numeroaselor controverse apărute după ce Michael Schumacher a scăpat de penalizare în cursa de la Valencia din urmă cu aproape trei săptămâni.
Pilotul echipei Mercedes a activat atunci sistemul DRS într-o zonă sub drapel galben, însă nu a fost pedepsit de comisari datorită faptului că a încetinit suficient de mult atunci când a trecut prin zona respectivă.

Decizia a fost însă în totală contradicţie cu cea de la Marele Premiu al Spaniei, când Sebastian Vettel şi Felipe Massa au fost penalizaţi de comisari pentru utilizarea sistemului DRS sub drapel galben.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • mobius
    Mi se pare oaberatie aceasta decizie a FIA, care pe zi ce trece ma uimeste mai mult. Mie mi se pare logic, poate gresesc, ca DRS-ul sa nu fie folosit in zona in care este legal sa fie folosit daca acea zona este afectata de steag galben. DRS-ul a fost conceput (repet dupa parerea este o prostie) pentru a facilita o depasire iar pe steag galben regulamentul interzicea deja depasirile.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru