FIA nu comentează cererile Ferrari pentru mai multe teste

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Todt a refuzat să comenteze cererile formulate de Ferrari pentru scăderea influenţei aerodinamicii şi reintroducerea testelor în timpul sezonului.

La scurt timp după finalul sezonului 2012, Ferrari a solicitat din nou prin vocea preşedintelui Luca di Montezemolo o schimbare radicală a regulamentului. Italianul a afirmat că Ferrari nu mai are niciun interes să rămână în Formula 1 atât timp cât aerodinamica este principalul diferenţiator de performanţă, iar testele sunt interzise în timpul sezonului.

În ciuda aluziei făcute cu privire la o potenţială retragere din Formula 1, Ferrari nu a primit un răspuns favorabil din partea FIA, preşedintele Jean Todt având chiar o reacţie ironică la adresa rezultatelor obţinute de italieni în acest sezon.

"Ferrari tocmai a încheiat un sezon grozav şi sunt sigur că vor avea unul şi mai bun", a declarat francezul pentru agenţia italiană de presă ANSA.

Urmareste Automarket
În plus, Todt a minimalizat recentul conflict verbal de la distanţa dintre Montezemolo şi Ecclestone, după ce italianul a sugerat că britanicul este prea bătrân pentru a rămâne la conducerea Formulei 1.
Todt susţine că între cei doi nu există un conflict şi ca situaţia se va clarifica la prima întâlnire a acestora. "Vom soluţiona problema în timp util într-o manieră pragmatică, aşa cum am făcut întotdeauna", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Cum poti sa faci un monopost competitiv daca nu ai voie sa-l testezi ?
    Pilotii din ziua de azi din F1 au devenit piloti de "duminica". Urca in masini vineri, se dau jos din ele duminica si le mai revad doar la urmatoarea cursa. Asta nu este formula 1 !
    7 1
  • F1 tot F1 e, doar ca-n ea nu mai e o concurenta sportiva ca de altadata, ci una politica. Pe cat de corect e sa spui ca "banul tot la ban trage" pe atat de corect e sa spui ca pentru a-ti creste sansele la victorii, intr-un sport condus de un "din ala" numit Ecclestone trebuie sa te iei de mana cu un "din ala" si sa i-o freci dupa gustul lui, altfel... cam asa arata socializarea in acest sport. Tare m-as bucura daca Ferrari s-ar retrage din acest sport pentru ca-ti garantez ca F1 ar avea mult de suferit si mosu ar simti un efect negativ la capitolul venit.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru