FIA: "Pneurile nu pot fi modificate decât din motive de siguranţă"

de Daniel Popescu
Luni, 20.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli va fi nevoită să revizuiască planurile pentru modificarea pneurilor, după ce FIA a anunţat că acestea pot fi schimbate doar din motive de securitate.

Esential 2 este numarul echipelor care au criticat vehement schimbarea pneurilor: Lotus si Ferrari
Pirelli a anunţat săptămâna trecută că va modifica structura pneurilor ca urmare a numărului prea mare de opriri la boxe din Marele Premiu al Spaniei.

Cu toate acestea, planurile producătorului italian au fost spulberate în bună măsură de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), care a anunţat că, potrivit regulamentului tehnic, pneurile nu pot fi modificate decât din motive de siguranţă.

"Specificaţiile pneurilor vor fi determinate de FIA nu mai târziu de data de 1 septembrie de dinaintea sezonului. Odată determinate în acest mod, specificaţiile pneurile nu vor fi modificate pe parcursul sezonului fără acordul tuturor echipelor", se arătă în articolul 12.6.3 din Regulamentul Tehnic.

Chiar dacă un alt articol din regulament prevede posibilitatea de modificare a pneurilor din motive de siguranţă, Pirelli nu poate schimba structura acestora pentru reducerea numărului de opriri la boxe.

Trebuie să aşteptăm pentru a vedea ce schimbări vom face, dar facem tot ce este posibil pentru a minimaliza diferenţele.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport, Pirelli este de acord să revizuiască politica de schimbare a pneurilor şi să adopte doar mici modificări pentru a preveni delaminarea pneurilor, evenimente de care au suferit recent Lewis Hamilton şi Paul di Resta.
"Trebuie să aşteptăm pentru a vedea ce schimbări vom face, dar facem tot ce este posibil pentru a minimaliza diferenţele", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Red Bull şi Mercedes au salutat anterior decizia Pirelli de a modifica pneurile, în timp ce Lotus şi Ferrari au criticat dur modificarea pneuriulor în timpul sezonului şi, respectiv, motivele care au stat în spatele acestei hotărâri.

Via Autosport

Comentarii (18)

  • foarte dragut si interesant, curios totusi ca echipele nu stiau lucrul acesta... ca de obicei au o armata de oameni care stiu regulamentul tehnic pe de rost.
    12 3
  • Ooopa... deci F1 mai respecta si din reguli.. bv
    21 6
  • ciuruitu
    FIA are contract sa faca pe Fierarii campioni macar odata la 10 ani prin orice mijloace posibile; cum la anul se trece la alt motor la care macaronarii nu se pricep deloc, mai ramane anul asta la indemana.
    10 35
  • "Red Bull şi Mercedes au salutat anterior decizia FIA de a modifica pneurilor, în timp ce Lotus şi Ferrari au criticat dur modificarea pneuriulor...."

    Adica ai vrut sa spui ca Red Bull si Mercedes au salutat anterior decizia Perelli, de a modifica pneurile nu decizia FIA
    7 0
  • Deci pana la urma se modifica sau nu pneurile?
    3 3
  • @ Gigi
    Nu se mofidica decat din motive de siguranta sau doar daca toate echipele sunt de acord cu modificarea pneurilor (ceea ce nu se va intampla).....eu sunt impotriva schimbarii pneurilor sau a regulamentului in timpul sezonului,deci sunt multumit de decizia FIA
    22 2
  • &ciuruitu-Hai ca asta e tare Ferrari nu se pricepe la motoare.Vai de capu tau.
    22 6
  • Specificatia pneurilor nu se va schimba in timpul campionatului fara acordul tuturor echipelor care concureaza, conform articolului stabilit nr. 12.6.3.
    10 1
  • Doar au modificat de curand compozitia pneurilor "hard",sau "medium",nu mai retin,si tot nemultumit era "campionul" !Deci ceva,ceva,tot pot modifica...sau vor invoca modificarea pentru desele "dejantari" sau "pene" din timpul curselor ca masura de "siguranta" !?
    8 0
  • fan F1
    Mi se pare corect.Regulile nu se schimba in timpul sezonului
    10 1
  • FIA e precum CCR.
    Si bine face.
    Regula jocului trebuie respectata si cand iti convine si cand nu.
    9 3
  • Am auzit ca Red Bull si McLaren fac cele mai tari motoare in Formula 1, nici F 22 n-are asa motor ca baietii astia. Nu-i asa @ciuruitule?:))
    Ferrari ce naiba... ei se ocupa de fiare vechi, d-aia le si spune "ferari" Nu-i asa @ciuruitule? :))

    Apropo, nici cu DRS activ un Red Bull nu reuseste sa depaseasca un Ferrari pe linia dreapta :D Dovada - Abu Dhabi 2012. E adevarat, se spune ca atunci baietii de la Ferrari au baut si ei un Red Bull si au prins propulsoare, nu aripi :))
    9 2
  • MuresMures
    Cine e presedintele FIA? :)
    6 0
  • ciuruitu
    astept cu nerabdare mega motorul 1.6 turbo al fierrari ; intre timp voi asteptati-l cu nerabdare pe vitel pt ca el va fi urmatorul campion mondial al echipei, doar ca mai dureaza; fernando iz faster den felipe , atat!
    8 5
  • @ciuruitu
    Perfect de acord cu tine ! Ferrari fac motoare foarte bune,dar aspirate si de capacitate cilindrica mare. Experienta lor pe taramul turbo si a motoarelor mici e zero.Nu degeaba se intoarce Honda, ei sunt asi la motoare mici.
    8 1
  • Asa ca fapt divers.... astia de la Ferrari nu se prea pricep la motoare... doar din cand in cand le mai nimeresc... chiar si motoare turbo de 1,5 litri :).

    Pentru elucidarea "specialistilor".... http://en.wikipedia.org/wiki/Formula_One_engines
    0 7
  • @ccmax
    De facut motoare turbo de 1.5L se pricep si astia de la Dacia....dar sa scoti 1500HP din el cum reusea BMW cu aprox 30 de ani in urma.....vom vedea la anul
    7 1
  • Sa inteleg ca nu va plac materialele de pe wikipedia ... :)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru