FIA va judeca cazul Ferrari în 8 septembrie

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.08.2010
FIA a anunţat că va judeca cazul Ferrari cu privire la ordinele de echipa din Marele Premiu al Germaniei în cadrul unei şedinţe a Consiliului Mondial programată pentru 8 septembrie.

Jean Todt, preşedintele FIA, a decis convocarea Consiliului Mondial al FIA pentru analizarea faptelor comise de Scuderia Ferrari în Marele Premiu al Germaniei din acest sezon, când echipa italiană a încălcat regulamentul sportiv după ce a instituit ordine de echipă.

Potrivit unui comunicat de presă al forului mondial, întrunirea Consiliului Mondial va avea loc miercuri, 8 septembrie, şi va fi prezidata de preşedintele executiv pentru sport al forului mondial.

Decizia lui Todt vine după ce comisarii de cursa de la Hungaroring au amendat Ferrari cu 100.000 dolari şi au trimis echipa italiana în faţa Consiliului Mondial pentru instituirea ordinelor de echipă, în urma cărora Felipe Massa i-a cedat victoria lui Fernando Alonso. Potrivit articolului 39.1 din Regulamentul Sportiv al FIA, "ordinele de echipa care influenţează rezultatul unei curse sunt interzise".

De asemenea, comisarii de cursă au stabilit ca Ferrari a încălcat şi articolul 151c din acelaşi regulament, care se referă la prejudicierea imaginii Formulei 1.

Anterior, Automarket a analizat aici lista posibilelor sancţiuni pe care le poate primi Ferrari în acest caz.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • catalinc
    ?
    Hungaroring..?
    0 0
  • Corneliu
    Marele Premiu al Germaniei desfasurat la Hungaroring suna misto, dar... :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru