FIA va micsora costul superlicentelor din 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.03.2009
Federatia Internationala de Automobilism a anuntat ca va micsora costul superlicentelor de pilot pentru Formula 1 incepand din sezonul 2010.

Reuniti sub umbrela Grand Prix Drivers' Association (GPDA), pilotii din Formula 1 au protestat vehement fata de cresterile superlicentelor de pilot din ultimii ani, pe care le considera exagerate.

Forul mondial a avut recent mai multe intalniri cu reprezentatii pilotilor, in urma carora FIA a decis ca taxele vor scadea incepand din anul urmator. Una dintre explicatii este reprezentata de scaderea agresiva a costurilor in Formula 1, ceea ce s-ar putea solda indirect cu micsoarea salariilor pilotilor de top.

"In urma unei intalniri pozitive intre presedintele FIA, Max Mosley, si reprezentatii GPDA, o propunere pentru revizuirea costului superlicentelor de pilot pentru sezonul 2010 va fi facuta Consiliului Mondial al FIA. O reducere a taxei va reflecta reducerile de costuri prevazute pentru sezonul viitor. Au fost discutate si alte probleme, iar FIA a fost de acord sa se intalneasca in mod regulat cu reprezentatii GPDA pentru a mentine ceea ce promite sa fie un dialog constructiv", se arata in comunicatul de presa al forului mondial.

FIA nu a dezvaluit care vor fi costurile taxelor din sezonul 2010.

In prezent, pentru a putea concura in sezonul 2009 al Formulei 1, fiecare pilot a fost nevoit sa plateasca o taxa fixa de 10.400 de euro, la care se adauga cate 2.100 de euro pentru fiecare punct castigat in sezonul precedent.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru