FIA va ratifica miercuri noul regulament tehnic pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.06.2010
Consiliul Mondial al FIA se reuneşte miercuri la Geneva pentru a decide noutăţile regulamentului tehnic pentru sezonul 2011.

Formula 1 este pe cale să cunoască în mod oficial noul regulament pentru sezonul următor, întrucât Consiliul Mondial al FIA se reuneşte miercuri la Geneva pentru a stabili modificările de ordin tehnic şi numele noului furnizor de pneuri din Formula 1.

Se vehiculează că noul regulament tehnic va include posibilitatea de a ajusta aripa spate în timpul curselor şi va aduce o clarificare în privinţa Safety Car-ului, în urma controverselor în care au fost implicaţi Fernando Alonso şi Michael Schumacher la Marele Premiu al statului Monaco.

Pe de altă parte, se anticipează că de anul viitor vor fi interzise sistemele de ventilaţie de tip F-duct şi posibilitatea de a modifica unghiul aripilor fata. Aceste schimbări au fost stabilite deja de echipe, însă trebuie aprobate şi de Consiliul Mondial al FIA pentru a intra în vigoare.

Totuşi, unul dintre cele mai importante aspecte ale întrunirii de la Geneva va fi stabilirea noului furnizor de pneuri pentru următorii trei ani. Deşi se vehiculează că Pirelli este alegerea echipelor, este posibil ca FIA să iniţieze un proces de selecţie în care producătorul italian să fie singurul ofertant.

Acest lucru ar putea conduce la întârzierea confirmării noului furnizor, însă reprezentaţii echipelor au stabilit deja configuraţiile tehnice ale pneurilor pentru anul viitor, astfel că construcţia monoposturilor nu va fi afectată.

De asemenea, se preconizează că FIA va stabili o sesiune de teste pentru noile cauciucuri, aceasta urmând să aibă loc cel mai probabil în Abu Dhabi sau Bahrain după ultima cursă a sezonului 2010 din luna noiembrie.

În plus, se vehiculează că BMW-Sauber a solicitat renunţarea la particula "BMW" din numele echipei, după ce constructorul german s-a retras din competiţie la finalul sezonului precedent. Astfel, este de aşteptat ca FIA să valideze noul nume al echipei.

Nu în ultimul rând, forul mondial ar putea lua câteva decizii disciplinare împotriva echipei USF1 Team, care a eşuat în tentativa de a participa în competiţie în acest sezon.

Automarket vă va ţine la curent cu ultimele decizii ale Consiliul Mondial al FIA pe tot parcursul zilei de miercuri.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • corectura
    modificarea aripii spate,nu aripii fata,in pasajul acela cu interzicerea sistemului f-duct!!!
    0 2
  • @mad79
    Nu este nicio greseala. In 2011, aripile spate vor fi ajustabile. Aripile fata nu vor mai putea fi modificate.
    0 0
  • salutare
    am inteles!
    scuze:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru