FIA: "Verdictul in cazul Crashgate s-a stabilit inainte de Consiliu"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Vicepresedintele FIA a sugerat ca Renault a ramas in Formula 1 pe criterii politice si ca forul mondial stabilise verdictul in cazul Crashgate inainte de intalnirea Consiliului Mondial din 21 septembrie.

Renault a scapat cu fata curata in urma unuia dintre cele mai mari scandaluri din istoria Formulei 1, avand dreptul sa concureze in continuare in competitie fara sa primeasca niciun fel de amenda pentru conspiratia din Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Presa internationala a speculat ca decizia fost luata pe criterii arbitrare, iar zvonurile au fost confirmate indirect de Mohammed Ben Sulayem (foto, stanga), vicepresedintele FIA si presedintele clubului auto din Abu Dhabi. Acesta sustine ca decizia in cazul Crashgate a fost luata inainte de Consiliul Mondial din 21 septembrie si ca Renault "trebuia" sa ramana in Formula 1.

"Am negociat inainte si toata lumea este fericita de acest rezultat. Verdictul este corect si toata lumea castiga. Trebuie sa fiu loial tarii mele si sporturilor cu motor. Datorita mea este sa protejez investitiile pe care Abu Dhabi le-a facut in Formula 1. Este un show grandios care are nevoie de echipe. Cu totii vrem sa vedem Renault in Formula 1.

Acesta este rezultatul pe care l-a vrut toata lumea", a declarat Ben Sulayem pentru publicatia locala The National.

In mod oficial, FIA sustine ca Renault nu a fost exclusa din Formula 1 pentru ca singurii oameni implicati in conspiratie au fost Flavio Briatore, Pat Symonds si Nelson Piquet Jr, toti trei parasind in cele din urma echipa.

Via | The Guardian

Comentarii (3)

  • si altii spun
    Am mai citit pe undeva ca in duminica dinaintea sedintei s-au intalnit la Paris cei de la Renault cu Bernie si oameni de la FIA.
    Acolo s-a stabilit in linii mari cine ce va primi. Se pare ca Bernie nu este strain de gravitatea pedepsei pentru ca Briatore era acela ce trebuia sa gestioneze drepturile comerciale ale posibilei serii independente. Tot acolo ziceau ca daca Mosley va incerca sa-i aranjeze si pe ceilalti oponenti din timpul disputei FIA - FOTA ( Toyota si Ferrari) sunt sanse ca seria fara FIA sa reinvie si acolo Flavio va fi comerciantul . Eu totisi consider exagerata masura si dupa alegerile prezidentiale se va reveni asupra ei.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @wolful
    "Alegeri prezidentiale" In Formula 1? Cred ca ai deraiat un pic de la subiect...
    0 0
  • Deci este vorba de investitii si nu de sport?
    Unde este sportul in toate astea?
    In afacerea de spionaj McLaren a fost aspru pedepsita, iar Renaul a fost iertata.
    Acum Renault beneficiaza de aceeasi clementa.
    McLaren nu este o echipa importanta de pe ring, numai Renault?

    Domnilor de la FIE, unde-i sportu in ntoata povestea asta?
    Sa va fie rusine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru