FIA vrea sa limiteze consumul de combustibil in F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.04.2010
FIA a dezvaluit ca intentioneaza sa impuna o cantitate maxima de combustibil pe care pilotii o pot utiliza in timpul curselor.

Echipele din Formula 1 negociaza in prezent configuratia motorului care va intra in vigoare in competitie incepand din sezonul 2013, principala propunere fiind trecerea la motoare turbo de 1.5 litri care sa functioneze in stransa legatura cu sistemul KERS.

Noul motor ar urma sa consume mai putin carbuant decat cel actual, insa FIA a dezvaluit ca intentioneaza sa impuna prin regulament utilizarea unei cantitati maxime de combusitibil inainte de 2013. Prin aceasta masura, F1 ar evidentia interesul pentru protectia mediului inconjurator si ar forta constructorii sa realizeze motoare cat mai eficiente.

“Trebuie sa facem presiuni asupra eficientei consumului de carburant. Daca eu, ca inginer de motor, primesc o cantitate maxima de combustibil, voi incerca sa-i ofer pilotului cat mai multi cai putere posibil, construind cel mai eficient motor. Este o competitie tehnica si eficienta chiar si pentru industria auto. Asa ca incercam sa adaptam regulile inainte de noua era a motoarelor”, a declarat Gilles Simon, seful departamentului tehnic din cadrul FIA.

De asemenea, forul mondial si-a manifestat dorinta ca noul regulament al motoarelor sa prefigureze drumul spre care se indreapta idustria auto in ansamblu.

Via | FIA

Taguri: FIA, motor, regulament

Comentarii (1)

  • breaking news !!!
    de anul viitor masinile de formula 1 vor fi echipate cu motoare de 0.6 Litri marca Trabant , si vor folosii orice substanta care are la baza alcool !! go go bernie , go la culcare
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru