Fisichella: "Este incredibil, nu ma asteptam la pole"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.08.2009
Giancarlo Fisichella a marturisit ca nu anticipa ca va obtine pole positionul in Marele Premiu al Belgiei, insa a admis ca a optat pentru o strategie agresiva cu putin combustibil in rezervorul monopostului.

Fisichella a obtinut sambata cea mai buna performanta personala din ultimii trei ani dupa ce a realizat cel mai bun timp in calificarile pentru Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Pilotul echipei Force India a admis ca nu se astepta la un astfel de rezultat, cu atat mai mult cu cat monopostul a avut probleme pe parcursul antrenamentelor.

"Este incredibil, nu ma asteptam la pole position, mai ales dupa ziua de ieri. A fost o mare surpriza, pentru ca monopostul era subvirator. Am rezolvat dimineata aceasta problema si masina era mult mai buna, iar in calificari a fost mai bine decat ma asteptam. Am fost cel mai rapid in Q1, al patrulea in Q2 si apoi pole position. Sunt atat de fericit! Sunt fericit pentru mine, pentru echipa, pentru ingineri, pentru toata lumea! Au facut treaba fantastica si este un pas inainte, in special fata de ultima cursa", a declarat italianul la conferinta de presa de dupa calificari.

Fisichella a admis ca unul dintre motivele pentru care a obtinut pole positionul este acela ca a adoptat o strategie agresiva, concurand cu putin combustibil in ultima parte a calificarilor pentru a maximiza sansele de a obtine un rezultat bun.

"In realitate am fost destul de agresivi. Stiam ca este important sa facem asta pentru a ajunge in primii 3, dar nu uitati ca am fost al patrulea in Q2. Nu suntem chiar atat de lenti", a adaugat el.

Greutatile exacte ale tuturor monoposturilor vor fi facute publice de FIA la scurt timp dupa ora 19:00, ora Romaniei.

Performanta lui Fisichella marcheaza primul pole position din istoria echipei Force India, care concureaza sub aceasta denumire sub patronajul lui Vijay Mallya din sezonul 2008. Acesta a fost totodata al patrulea pole position din cariera lui Fisichella si primul realizat de pilotul in varsta de 36 de ani dupa Marele Premiu al Malaeziei din 2006. Surprinzator, a fost pentru prima oara in acest sezon cand Fisichella a reusit sa promoveze in ultima parte a calificarilor.

Performanta italianul vine in contextul in care acesta este creditat cu mari sanse de a-l inlocui pe Luca Badoer la Scuderia Ferrari pentru Marele Premiu al Italiei din luna septembrie.

Marele Premiu al Belgiei va avea loc duminica cu incepere de la ora 15:00.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • Badoer
    Badoer trebuie scos repede din monopostul Ferrari.Eu l-as scoate de maine.Nu-mi dau seama ce feedback poate transmite echipei,si daca o face,am dubii ca este corect in conditiile in care nu exploateaza masina la parametrii ei maximi.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Diesel08
    Pai du-te la Ferrari si spune-le. Nu de alta dar Miki Alex zicea ca sunt peste 20 de piloti care ar vrea sa piloteze un Ferrari, iar oficial nu exista decat 2 nume: Luca + Marc. De ce pai simplu, numai un idiot ca Miki poate sa creada ca piloti care au contract cu alte echipe o sa vina sa piloteze pentru Ferrari. imi inchipui cat de comic trebuie sa fie un scenariu de tipul: Luca se duce la Vijay si-l roaga sa-l imprumute pe Fisi, pentru o cursa. Ce raspuns sa-i dea Vijay? Este cel putin aberant. Orice probleme au Ferrari cu pilotii mai intai discuta cu pilotii de teste, dupa care daca nu merge treaba cauta un pilot liber de contract. Iar liberi de contract sunt Piquet Jr si Sebastian Bourdais, personal as merge pe mana lui Piquet. Ultima varianta este si cea mai probabila.

    Si ce mai fac ei cu feedback-ul asta cand oricum nu mai dezvolta monopostul? Si ce-ti pasa tie de Ferrari? :)))))))
    0 0
  • NeoGalaxy
    de la anul s-ar putea chiar sa-mi pese:)..A fost aproape un deceniu in care mi-a pasat de Ferrari:)
    0 0
  • motoarele
    ma tem pentru ambele VJ-uri sa nu aibe motoarele fortate. Ar fi o solutie tactica sa forteze pentru curas asta si apoi pauza tot anul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru