Force India a prelungit parteneriatul tehnic cu McLaren până în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.02.2011
Force India şi-a prelungit parteneriat tehnic cu McLaren pentru cutii de viteze, sisteme hidraulice şi motoare Mercedes până la sfârşitul sezonului 2012.

Force India şi McLaren au confirmat vineri prelungirea parteneriatului tehnic început în sezonul 2009, iar noua înţelegere va fi valabilă până la sfârşitul sezonului 2012.

Astfel, în următorii doi ani, Force India va continua să utilizeze cutii de viteze şi sisteme hidraulice furnizate de McLaren Applied Technologies, dar şi motoare Mercedes, echipa indiană urmând astfel să beneficieze de acelaşi tren de rulare ca şi McLaren.

În plus, echipa a anunţat că Andrew Green a fost promovat din funcţia de director al departamentului de inginerie în cea de director tehnic, urmând să se ocupe de dezvoltarea monoposturilor din următorii ani.

Vijay Mallya, patronul Force India, este încrezător că noul parteneriat va permite echipei sale să obţină un loc pe podium în Marele Premiu al Indiei. "Parteneriatul cu McLaren şi Mercedes s-a maturizat într-una dintre cele mai bune relaţii de pe grila de start. În 2009 am câştigat 13 puncte, un pole position şi un podium, iar în 2010 am obţinut cea mai bună poziţie în clasament şi 68 de puncte.

Întotdeauna am spus că aş vrea să văd un Force India pe podium la Marele Premiu al Indiei şi cred că avem resursele umane şi tehnice să facem asta", a precizat omul de afaceri indian.

La rândul său, Martin Whitmarsh, şeful McLaren, consideră că progresele înregistrate recent de Force India se datorează cel puţin parţial şi partenriatului tehnic dintre cele două părţi. "Force India a continuat să se dezvolte ca echipă pe parcursul sezonului 2010 şi că şi-a îmbunătăţit poziţia an de an. Suntem mulţumiţi că McLaren a jucat un rol esenţial în această performantă", a explicat britanicul.

Force India utilizează tren de rulare de la mcLaren începând din sezonul 2009.

Via | Force India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru