Force India înfiinţează o academie de piloţi

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.06.2010
Force India a anunţat că va înfiinţa o academie de piloţi cu scopul de a promova un pilot de naţionalitate indiană în Formula 1.

Force India a anunţat un plan ambiţios care prevede realizarea unei academii de piloţi menită să descopere tinerele talente din India, a doua ţară din lume după numărul de locuitori.

Patronul Vijay Mallya este convins că printre cei 1.2 miliarde de oameni din această ţară există cel puţin un pilot care se poate ridica la nivelul lui Lewis Hamilton.

"Trebuie să încep să caut un pilot foarte tânăr. Printre cei 1.2 miliarde de oameni trebuie să existe undeva un Lewis Hamilton. Dar este ca şi cum aş căuta un ac într-un car de fân. Vom lansa un program national în India pentru a identifica un tânăr talent. Este un exerciţiu destul de complex. Acesta implică mai multe circuite de karting în întreaga ţară, o metodă organizată de a-i lăsa pe oameni să intre şi un mediu competitiv", a declarat indianul pentru agenţia de presă Reuters.

După ce va identifica un pilot talentat, Mallya spune că îl va aduce în Europa pentru a primi educaţia corespunzătoare a unui pilot din sporturile cu motor şi pentru a căpăta experienţă care, în cele din urmă, îl va duce spre Formula 1.

"Îl vom ghida până când va sta într-un cockpit de Formula 1.

Suntem extrem de decişi să facem asta", a adăugat el.

Până în prezent, India a avut doi piloţi în Formula 1: Narain Karthikeyan a concurat pentru Jordan în 2005, iar Karun Chandhok este unul dintre cei doi piloţi ai echipei Hispania. Niciunul dintre ei nu a obţinut însă rezultate satisfăcătoare în Marele Circ.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru