Force India mizeaza pe tehnologia CFD

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.12.2009
Force India a anuntat incheierea unui parteneriat pe trei ani prin care compania Computational Research Laboratories va dezvolta monopostul echipei prin intermediul tehnologiei Computational Fluid Dynamics.

Force India a decis sa mareasca aportul tehnologiilor inovatoare in dezvoltarea monoposturilor pentru 2010, in speranta ca prin acest pas va progresa comparativ cu sezonul recent incheiat.

In acest sens, echipa patronata de Vijay Mallya a semnat un parteneriat pe trei ani cu compania Computational Research Laboratories (CRL), aceasta urmand sa dezvolte monopostul VJM003 prin intermediul tehnologiei Computational Fluid Dynamics (CFD).

Tehnologia CFD permite unei echipe sa simuleze performantele pe circuit ale unui monopost prin intermediul unor programe pe calculator.

Prin parteneriatul cu CRL, Force India isi propune sa creasca cu 200% capabilitatea de procesare a datelor, procentul urmand sa creasca cu 800% pana la finalul anului viitor. De regula, tehnologia CFD este folosita simultan cu tunelul de vant, prima exceptie in acest sens fiind noua echipa Virgn Racing, care va dezvolta integral monopostul prin aceasta tehnologie.

CRL este o subsidiara a companiei Tata Sons si ofera servicii in industria auto, aerospatiala sau biotehnologica.

Via | Force India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru