Force India, mustrată pentru incidentul de la boxe

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.07.2010
Force India a primit doar o mustrare după ce echipajul de la boxe a inversat pneurile intre Adrian Sutil şi Vitantonio Liuzzi.

Force India a avut parte de un weekend dezamăgitor în Marele Premiu al Germaniei, început cu rezultatele modeste din calificări şi amplificat de haosul creat la boxe în startul cursei.

Plecaţi de pe locurile 19 şi 22, Adrian Sutil şi Vitantonio Liuzzi au avut o coliziune în primul tur, iar italianul şi-a deteriorat aripa fată.

Liuzzi a intrat imediat la boxe, însă la fel a procedat şi Sutil, întrucât echipa stabilise anterior că, în cazul unui incident la start, germanul va intra la standuri pentru a efectua schimbul obligatoriu de pneuri. Întrucât cei doi piloţi au intrat simultan la boxe, mecanicii au pus pneurile alocate lui Sutil pe monopostul lui Liuzzi şi invers. Echipa a realizat imediat greşeala comisă, iar cei doi piloţi au revenit la boxe un tur mai târziu.

Conform regulamentului, "utilizarea unor pneuri fără o identificare corespunzătoare poate rezulta într-o penalizare pe grila de start sau în excluderea din cursă".

Cu toate acestea, comisarii de cursă au decis că Force India să primească doar o mustrare pentru acest incident, astfel ca Liuzzi rămâne pe locul 16 în clasamentul cursei, iar Sutil pe locul 17.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • fairplay...
    Ce m-as rade daca ar inversa si monoposturile dupa ce-n zilele de antrenament fiecare si-a setat masina cum si-a dorit :))
    Inca n-au facut-o ci au schimbat doar pneurile =fairplay...Red Bull da ce-i nou lui Vettel si ce-i vechi lui Webber=fairplay...McLaren ii comunica lui Button s-o lase mai moale(in avantajul lui Hamilton)=fairplay...
    Asa ca nu mai casunati pe Ferrari!
    4 4
  • Corect....
    ....xiorel, ,,cum e Tute e si Mande" CUM ZICE UN VECHI PROVERB ROMANESC....
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru