Force India renunta la implementarea sistemului KERS

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.09.2009
Force India a renuntat la ideea de a utiliza sistemul KERS in acest sezon, intrucat noul update aerodinamic nu este compatibil cu aceasta tehnologie.

Ca urmare a parteneriatului tehnic incheiat cu McLaren, Force India are posibilitatea de a utiliza pe monoposturile sale sistemul KERS construit de Mercedes.

Initial, echipa a planuit sa utilizeze tehnologia incepand cu Marele Premiu al Germaniei, insa noile update-uri aerodinamice introduse in ultima perioada au determinat Force India sa renunte la idee. In plus, oficialii echipei indiene sustin ca un alt dezavantaj este legat de costuri.

"Am planuit si desenat monopostul pentru a concura cu KERS dar, chiar daca pana acum am lasat optiunea deschisa, costurile pe plan intern pentru o echipa ca a noastra au fost prea mari. Era ok sa concuram cu el, dar este vorba despre echipamentul pe care trebuia sa-l cumparam. Asa ca am luat o decizie strategica. Introducerea pachetului aerodinamic de la Valencia semnifica de fapt ca nu putem utiliza KERS. putem totusi sa mergem inapoi la pachetul de la Silverstone pentru a utiliza KERS. Vom lua o decizie in functie de fiecare cursa", a declarat Simon Roberts, COO-ul Force India.

Totusi, este dificil de crezut ca Force India va reveni la monopostul utilizat la Silverstone, intrucat echipa a inregistrat progrese semnificative cu ultimele update-uri aerodinamice.

Sistemul KERS si-a dovedit in doua dintre ultimele trei curse ale sezonului, dupa ce McLaren si Ferrari au castigat la Hungaroring si Spa-Francorchamps.  In ciuda acestui succes, Roberts nu crede ca echipele vor reveni asupra deciziei de a renunta la KERS incepand de anul viitor.

"KERS l-a ajutat pe Raikkonen sa depaseasca la Spa, dar nu s-a distantat.

este vorba despre modul in care stabilizezi monopostul. Exista avantaje pentru KERS, pe unele circuite mai mult decat pe altele, iar in calificari ajuta foarte mult. Dar grila de start nu s-a mutat in intregime intr-o directie", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Force India, KERS

Comentarii (3)

  • ...
    kimi nu s-a distantat fata de fisichella pt k a avut difuzorul spate distrus...
    0 0
  • Difuzorul lui Kimi
    Si eu sunt tare surprins sa vad ca nimeni pana acum nu a comentat momentul de la inceputul cursei cand Robert K. l-a lovit din spate pe Kimi dupa acea mica inexactitate a finlandezului...
    Poate se sesizeaza cineva si vine cu ceva informatii suplimentare...
    0 0
  • bvbv bv bv
    Bravo baieti credeam ca numai eu am vazut :))))
    Kimi a gresit si Kubica a fost in el . eu deja ii vazusem pe amandoi afara, dar daca Ferrari nu se plange de asta inseamna ca nu la afectat pe kimi :-??
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru