Force India va participa la prima sesiune de teste cu noul monopost

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.01.2012
Force India a confirmat că va fi prezentă la sesiunea de teste de la Jerez din 7 februarie cu noul monopost pentru sezonul 2012.

Force India a devenit ultima echipă care îşi confirmă planurile pentru testele de iarnă premergătoare noului sezon competiţional.

Prin vocea directorului tehnic Andrew Green, echipa cu sediul la Silverstone a dezvăluit că monopostul VJM05 a trecut toate testele de siguranţă impuse de forul mondial, condiţie obligatorie pentru a putea participa la testele de iarnă.

"Vestea bună este că respectăm programul. În acest an a fost puţin mai dificil, pentru că a trebuit să omologăm şasiul înainte de teste. Aşa că a existat mai multă planificare pentru a realiza asta. Şasiul a fost omologat în decembrie şi am sperat că totul să decurgă conform analizelor", a declarat britanicul pentru site-ul oficial al echipei.

Situaţia a fost îngreunată de faptul că Force India a trebuit să forţeze în ultima parte a sezonului pentru a rămâne pe locul şase în clasamentul constructorilor, ca urmare a performanţelor peste aşteptări obţinute de Toro Rosso în ultima parte a anului.

"Sezonul 2011 a fost foarte echilibrat şi am luptat din greu în ultimele curse.

Nu ştiam cum se va termina. Nu aşteptam un răspuns atât de puternic din partea Scuderiei Toro Rosso spre finalul sezonului, dar au avut un upgrade important la Suzuka. Este destul de neobişnuit pentru o echipă să vină cu o schimbare atât de mare atât de târziu în sezon. Aşa că ne-am concentrat până la ultima cursă din Brazilia. Putem spune că, din acel punct, ne-am concentrat 100% pe noul monopost", a mai precizat el.

Prima sesiune de teste din această iarnă va avea loc pe circuitul de la Jerez în perioada 7-10 februarie.

Via | Force India

Taguri: Force India, Jerez

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru