Force India vrea să-l păstreze pe di Resta şi în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 10.07.2011
Force India a confirmat că intenţionează să-l păstreze pe Paul di Resta la echipă şi în sezonul 2012 datorită rezultatelor promiţătoare obţinute în acest sezon.

Paul di Resta a debutat în Formula 1 în acest sezon la capătul unei cariere de patru ani în Campionatul German de Turisme, însă s-a adaptat rapid la rigorile competiţiei.

Scoţianul a impresionat în calificările de la Silverstone printr-un loc şase şi, chiar dacă rezultatul este atribuit parţial şi schimbării de regulament tehnic, patronul Vijay Mallya a fost impresionat de performanţa sa. Indianul consideră că ar fi o 'prostie' să-l cedeze pe di Resta unei echipe de top în sezonul 2012 şi anunţă că va demara negocierile pentru prelungirea contractului spre toamnă.

"Nu l-am pus pe di Resta în monopost fără să am opţiuni clare privind viitorul, iar el este de asemenea foarte fericit la această echipă. Aş fi prost să dau drumul unui star, aşa că vom vorbi mai târziu în acest an, dar simt că şansele sunt în favoarea rămânerii lui di Resta cu Force India", a declarat indianul pentru Associated Press.

Aparent, contractul actual al lui di Resta este valabil şi pentru anul viitor, însă cel mai probabil este vorba doar despre o opţiune de prelungire fie din partea echipei, fie din partea pilotului.

Acesta din urmă nu şi-a putut ascunde bucuria pentru performanţa realizată sâmbătă chiar în faţa propriilor suporteri.

"Sunt foarte mulţumit cu acest rezultat. Să fiu la primul meu GP în Marea Britanie şi să încep de pe locul 6 este grozav. M-aş fi bucurat doar cu o promovare în Q3, dar faptul că sunt pe a treia linie a grilei de start este un rezultat important. Întreaga echipă a făcut o treabă excelentă şi s-a asigurat că am ieşit pe circuit la momentul potrivit", a precizat el.

Via | SportingLife

Comentarii (1)

  • faptul ca l-a batut pe vettel in F3 nu e de "ici de colo"... ca sa nu mai spunem ca sutil a fost facut KO de hamilton tot in F3, atunci fiind si coechipieri...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru