Formatul calificărilor s-ar putea schimba din sezonul 2019: 4 sesiuni, 8 piloți vor lupta pentru pole position

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 analizează posibilitatea de a schimba formatul calificărilor prin introducerea a 4 sesiuni, dintre care ultima va număra doar 8 piloți și va decide câștigătorul pole position-ului.

Liberty Media, compania care deține drepturile comerciale ale Formulei 1, a propus săptămâna trecută schimbarea formatului pentru calificări.

Ideea este ca sesiunea de 60 de minute să fie împărțită în 4 părți, cu câte 4 piloți eliminați în fiecare dintre primele 3 părți. Astfel, în ultima parte a calificărilor ar ajunge doar 8 piloți care să lupte pentru pole position.

"Au făcut multe cercetări printre fani și au ajuns la concluzia că aceasta este una dintre schimbările care ar fi apreciate de fani. Cred că este o idee bună, dar nu eu sunt cel care va lua decizia", a declarat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA.

În prezent, calificările sunt împărțite în 3 părți, iar în primele două sunt eliminați câte 5 piloți, pentru ca în ultima parte să ia startul doar 10 piloți.

Totuși, adoptarea unui format cu 4 părți ar putea produce schimbări în numărul de pneuri utilizate de fiecare pilot. "Următorul pas este să vedem exact care ar fi cerințele în privința pneurilor.

Trebuie să analizăm asta cu atenție", a adăugat Whiting.

Cel mai probabil, Liberty Media a făcut nouă propunere din considerente financiare. O sesiune cu 4 părți implică 3 pauze intre ieșirile pe circuit, comparativ cu cele două pauze din prezent, astfel că numărul pauzelor publicitare și veniturile televiziunilor ar crește.

Via RaceFans

Comentarii (8)

  • nu e o idee buna daca s-ar pastra totodata si timpul actual de 1 ora pentru calificari. Ar fi reprize prea scurte. Te duci in q1 repede pana la buda si te mai intorci in q2
    15 2
  • Arivabene este luat in calcul pentru postul de director general la Juventus. Haotici tare italienii astia...poate din cauza asta nu au stiut sa isi fructifice avantajul pe care l-au avut pana acum 2 curse
    6 0
  • E ca atunci cand te-ai pricopsit cu ceva bun si esti lacom si vrei si mai bun si atunci risti sa exagerezi.
    3 0
  • Daca chiar au chef de modificari, sa lase calificarile in pace si sa desfiinteze MGU-H si MGU-K. Era foarte bine fara ele.
    10 0
  • @EU
    Eu nu prea cred varianta asta cu Arrivabene director general la Juventus.
    La acest club, director general este Giuseppe Marotta, care este foarte apreciat, are rezultate bune, si a fost adus chiar de Andrea Agnelli in 2010, cand Agnelli a devenit presedinte.
    Cred ca Agnelli are foarte mare incredere in Marotta, deci varianta asta cu Arrivabene director general la Juve mi se pare doar un zvon, inventat de presa.
    La fel cum si in vara era un zvon, ca Zidane dupa ce si-a dat demisia de la Real, va deveni directorul sportiv la Juve... insa au fost doar niste inventii ale presei, precum si acest zvon cu Arrivabene.
    0 0
  • Marotta si-a anuntat plecarea de la Juventus dupa meciul cu Napoli.
    2 0
  • Da?! Nu stiam, greseala mea!
    0 0
  • Marotta va pleca la Manchester United, familia Agnelli apreciaza foarte mult pe Arivabene. Nu e doar un zvon. Eu insa iteram haotismul italian :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru