Formula 1 a adoptat calendarul sezonului 2020 cu un număr record de 22 de curse: echipele vor avea doar 6 zile de teste de iarnă

de Daniel Popescu
Luni, 07.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a adoptat versiunea finală a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2020, care va începe în 15 martie și va avea un număr record de 22 de curse. Din această cauză, echipele vor avea doar 6 zile de teste de iarnă.

Calendarul provizoriu al Formulei 1 a fost anunțat la sfârșitul lunii august, iar la sfârșitul săptămânii trecute a fost adoptat în forma finală de către Federația Internațională de Automobilism (FIA).

Oficialii forului mondial nu au adus nicio modificare comparativ cu varianta provizorie, astfel că noul sezon va avea un număr record de 22 de curse, cu una mai multe decât în sezonul curent.

Vietnam va găzdui prima sa cursă de Formula 1 din istorie în 5 aprilie pe un circuit situat la Hanoi, în timp ce Marele Premiu al Olandei va reveni pentru prima oară după 1985 cu o cursă găzduită de circuitul de la Zandvoort.

Chiar și după introducerea unei curse suplimentare, sezonul 2020 va păstra în mare parte formatul tradițional: startul va fi în Australia în 15 martie, în luna august va exista o pauză de 4 săptămâni, iar ultima cursă va avea loc în Abu Dhabi în 29 noiembrie.

Totuși, noutatea este că în sezonul următor vor exista nu mai puțin de 7 perechi de curse desfășurate la interval de o săptămână.

De asemenea, FIA a aprobat și calendarul testelor premergătoare noului sezon.

În mod tradițional, echipele aveau la dispoziție două sesiuni de câte 4 zile, însă din cauza cursei suplimentare din calendar programul a fost redus la numai 6 zile. Astfel, prima sesiune de teste va avea loc în peroada 19-21 februarie și va fi urmată de o sesiune în perioada 26-28 februarie, ambele pe circuitul de la Barcelona.

În plus, Formula 1 a renunțat la cele două sesiuni de teste de câte două zile din timpul sezonului.

Nu în ultimul rând, FIA a discutat o serie de modificări ale regulamentului sportiv pentru sezonul 2020 care vor fi aprobate prin vot electronic la o dată care nu a fost încă anunțată.

Via Formula1

Comentarii (3)

  • Neutru
    De Japonia se apropie un taifun în același timp cu formula1.Cumva fi cursa?
    7 0
  • Dupa 25 de ani de vizionat formula 1, am apucat-o si pe asta s-o vad, nici o cursa in Germania. Si nu ca as fi un mare simpatizant ai nemtiilor, insa este cel putin interesant sa vezi asa ceva, intr-o tara care a dat campioni mondiali si cu team german activ in marele circ.
    In rest bine ca mai raman in calendar curse precum Spa, Monza sau Brazilia, circuite traditionale sa numai zic de Silverstone.
    11 3
  • Daca vor reusi sa mareasca spectacolul pe pista si sa scape si de drs, din punctul meu de vedere pot muta toate cursele in Asia.
    3 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru