Formula 1 a avut o cifră de afaceri de 1.1 miliarde de dolari în 2009

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.06.2010
Formula 1 a generat venituri de peste 1.1 miliarde de dolari în 2009, însă echipele primesc înapoi numai jumătate din aceşti bani.

Compania care deţine drepturile de comercializare ale Formulei 1 a publicat rezultatele financiare obţinute pe parcursul sezonului 2009.

Veniturile totale au ajuns la 1.1 miliarde de dolari, în creştere faţă de sezonul 2008, iar sporul a fost generat în primul rând de noul contract de sponsorizare semnat cu producătorul de electronice LG.

Structura veniturilor arată că aproximativ jumătate dintre acestea provind de la televiziuni, în timp ce celaltalta jumătate a fost obţinută de la sponsori şi prin taxele percepute organizatorilor Marilor Premii.

Cu toate acestea, echipele din Formula 1 primesc numai 50% din venituri, iar profitul înregistrat de Bernie Ecclestone este de 193.1 milioane de dolari, de peste două ori mai mare decât cel din 2008.

Creşterea profitului se explica în primul rând prin scăderea costurilor de trasport şi a staff-ului tehnic al Formula One Management ca urmare a agravării crizei financiare.

Via | Evening Standard

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru