Formula 1 a strâns aproape 50.000 de de euro la o licitaţie cu combinezoanele piloţilor

de Daniel Popescu
Marti, 04.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fundaţia Wings for Life deţinută de Red Bull a obţinut aproape 50.000 de euro la o licitaţie cu combinezoanele celor mai populari piloţi din Formula 1.

La scurt timp după finalul sezonului 2012 al Formulei 1, casa britanică de Bonhams a organizat o licitaţie în care a scos la vânzare mai multe echipamente ale celor mai populari piloţi din Formula 1.

Cel mai important dintre acestea a fost combinezonul triplului campion mondial Sebastian Vettel, pentru care s-au plătit 11.000 de lire sterline (13.560 de euro), în timp ce un costum similar purtat de Fernando Alonso în Marele Premiu al Braziliei a fost adjudecat pentru 6.000 de lire sterline (7.400 euro).

Urmareste Automarket
În cadrul licitaţiei s-au mai comercializat şi combinezoanele purtate de Michael Schumacher, Lewis Hamilton şi Jenson Button, dar şi mănuşi sau fotografii cu autografe oficiale.
Suma totală strânsă în cadrul licitaţiei a fost de 39.000 de lire sterline, adică aproximativ 48.000 de euro. Întreaga sumă a fost donată fundaţiei Wings for Life deţinută de producătorul de băuturi energizante Red Bull.

"A fost unul dintre cele mai competitive sezoane pentru piloţii din Formula 1. Sunt foarte mândru că am câştigat titlul mondial cu echipa şi este grozav ca aceste combinezoane au generat atât de mulţi bani pentru o fundaţie grozavă", a declarat Vettel.

Via SuperSport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru