Formula 1: Alphatauri își schimbă numele pentru sezonul 2024

de Tiberiu Safta
Joi, 29.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa italiană Alphatauri va avea un nume nou începând din sezonul 2024, potrivit spuselor lui Helmut Marko, consilierul celor de la Red Bull Racing. Alături de o nouă identitate, echipa va avea și un sponsor nou și va merge pe o direcție asemănătoare cu cei de la Red Bull din punct de vedere tehnic.

Alphatauri, succesorul fostei echipe Toro Rosso, a debutat în Formula 1 în sezonul 2020. În același an, echipa cu sediul la Faenza, Italia, a câștigat și singura sa cursă de până acum, Marele Premiu al Italiei de la Monza, cu Pierre Gasly învingător. De atunci, însă, echipa soră a celor de la Red Bull Racing nu s-a mai apropiat de această performanță, iar sezonul 2023 se demonstrează a fi unul extrem de dificil pentru scuderie.

Acum, se pare că acest sezon va fi ultimul pentru numele Alphatauri. Într-un interviu acordat publicației austriece Kleine Zeitung, Helmut Marko, consilierul echipei Red Bull și al programului de juniori al acesteia, a declarat că scuderia italiană va avea o identitate nouă începând din sezonul următor. Deocamdată, însă, nu a fost dezvăluit noul nume, însă mai aflăm că echipa va avea și un sponsor principal nou, precum și o direcție diferită în ceea ce privește dezvoltarea monopostului.

"Alphatauri va avea doi lideri noi, în persoanele lui Laurent Mekies și Peter Bayer din 2024", a declarat Marko.

"Vor mai fi și sponsori noi, precum și un nume nou. Direcția noastră este clară: să ne bazăm pe Red Bull Racing, atât cât permite regulamentul. Creațiile proprii reprezintă o direcție greșită", a mai adăugat fostul pilot austriac.

Dacă afirmațiile lui Marko se adeveresc, atunci este foarte probabil ca din sezonul următor, monoposturile echipei italiene să fie foarte apropiate tehnic de cele produse de echipa Red Bull. În prezent, Alphatauri se află pe ultimul loc în clasamentul constructorilor, cu doar două puncte adunate până în acest moment. Anul trecut, echipa a terminat pe locul 9 în acest clasament, doar în fața rivalilor de la Williams.

Mai devreme în acest an a fost anunțată și plecarea actualului șef al echipei, Franz Tost, la finalul lui 2023. Acesta va fi înlocuit de către Laurent Mekies, directorul sportiv al celor de la Ferrari.

via Motorsport

Comentarii (2)

  • Ăștia de la Red Bull împiedică orice echipă doritoare să intre în F1 ca să le rămână echipa soră, cu aproape niciun punct. Nu mai bine lasă Red Bull Academy doar în competițiile inferioare decât să păstreze dinozaurul AlphaTauri, care le aduce mai mult pagubă decât profit?
    8 5
  • "Aceeasi Marie cu alta palarie"
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru