Formula 1 anunță calendarul curselor de sprint pentru sezonul 2024

de Tiberiu Safta
Vineri, 08.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 a anunțat oficial etapele care vor avea curse de sprint în sezonul 2024. În total vor fi 6 astfel de curse, iar prima va avea loc în China.

La fel ca în sezonul 2023, care tocmai s-a terminat, viitorul sezon de Formula 1 va cuprinde 6 curse de sprint. De această dată, prima cursă de sprint va avea loc în China, care va reveni în calendarul Formulei 1 pentru prima dată din 2019. A doua etapă va avea loc la Miami, urmată de cursa de sprint din Austria.

A patra astfel de cursă va avea loc din nou în Statele Unite, de această dată pe circuitul Circuit of the Americas din statul Texas. Etapa de sprint cu numărul 5 va fi ținută în Brazilia, iar ultima astfel de cursă va avea loc în Qatar.

Pentru sezonul 2024, este de așteptat ca formatul curselor de sprint să fie din nou modificat. Deocamdată, Formula 1 nu a anunțat modificările aduse formatului de sprint.

Sezonul 2024 de Formula 1 va începe în 2 martie. Prima etapă a sezonului va avea loc în Bahrain. Calendarul de anul viitor va cuprinde 24 de curse, astfel că sezonul 2024 va fi cel mai lung sezon din istoria Formulei 1.

via Formula 1

Comentarii (4)

  • Daniel Popescu
    The 2024 Formula 1 calendar

    February 21-23 Pre-season testing (Bahrain)

    February 29-March 2 Bahrain Grand Prix
    March 7-9 Saudi Arabian Grand Prix
    March 22-24 Australian Grand Prix
    April 5-7 Japanese Grand Prix
    April 19-21 Chinese Grand Prix*
    May 3-5 Miami Grand Prix*
    May 17-19 Emilia Romagna Grand Prix
    May 24-26 Monaco Grand Prix
    June 7-9 Canadian Grand Prix
    June 21-23 Spanish Grand Prix
    June 28-30 Austrian Grand Prix*
    July 5-7 British Grand Prix
    July 19-21 Hungarian Grand Prix
    July 26-28 Belgian Grand Prix
    August 23-25 Dutch Grand Prix
    August 30 – September 1 Italian Grand Prix
    September 13-15 Azerbaijan Grand Prix
    September 20-22 Singapore Grand Prix
    October 18-20 United States Grand Prix*
    October 25-27 Mexico City Grand Prix
    November 1-3 Sao Paulo Grand Prix*
    November 21-23 Las Vegas Grand Prix
    November 29 – December 1 Qatar Grand Prix*
    December 6-8 Abu Dhabi Grand Prix

    *Sprint weekend
    6 1
  • @ O mânuță roșie De ce? Pentru că arată calendarul? Păi asta trebuia să facă autorul articolului. Sau poate calendarul este greșit? Mânuță, care-i problema?
    1 0
  • bobita
    "F IA a renunţat la investigaţia privind conflictul de interese în cazul directorului echipei Mercedes, Toto Wolff, şi al soţiei sale, Susie, relatează The Guardian.

    Marţi, FIA anunţa că va investiga o acuzaţie potrivit căreia informaţii confidenţiale ar fi fost transmise între un membru al unei echipe şi un membru al Formula One Management (FOM). Aceasta era centrată pe Wolff şi pe soţia sa, care este director general al F1 Academy, seria de curse exclusiv feminină organizată de FOM.

    Se pare că decizia de a investiga a fost motivată de un articol de presă nefondat, în care se afirma că Wolff ar fi făcut un comentariu care nu putea proveni decât din informaţiile primite de la un membru al personalului FOM. FIA a citat "speculaţiile din mass-media" cu privire la această problemă ca parte a motivului său de a ancheta, dar nu a existat prea multe dincolo de acea singură sursă.

    Reacţia a fost rapidă. Mercedes a condamnat cu hotărâre investigaţia, la fel ca şi Susie Wolff, care a calificat-o drept "insultătoare" şi înrădăcinată "în comportamente intimidante şi misogine". FOM a fost la fel de fermă, avertizând cu prudenţă împotriva "formulării unor acuzaţii imprudente şi grave fără substanţă".

    A doua zi, fiecare dintre cele 10 echipe de F1 a emis un comunicat aproape identic în care confirma că nu a depus nicio plângere cu privire la transmiterea de informaţii şi îşi exprima sprijinul unanim pentru F1 Academy, ceea ce poate fi considerat o mişcare aproape fără precedent.

    Acţiunea lor a mutat atenţia asupra motivelor pentru care FIA a deschis investigaţia şi a determinat o schimbare remarcabilă joi seară, când forul a anunţat că nu există niciun caz în care să se dea socoteală".
    1 0
  • 200 kilometri (+100%)
    În filming day oferiţi echipelor începând cu 2024.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru