Formula 1 anunță noul calendar pentru sezonul 2024. Etapele, împărțite pe regiuni

de Tiberiu Safta
Vineri, 07.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 a dezvăluit oficial noul calendar competițional pentru sezonul 2024. Acesta va cuprinde 24 de etape, care sunt acum împărțite diferit în funcție de regiune.

Sezonul 2024 se anunță a fi cel mai lung sezon din istoria Formulei 1. Acest lucru este confirmat de către noul calendar competițional, care va cuprinde nu mai puțin de 24 de etape. În schimb, o altă noutate de care vom avea parte în sezonul viitor este împărțirea etapelor în funcție de regiune.

CURSA DIN JAPONIA, MUTATĂ ÎN APRILIE

Astfel, noul sezon va începe în Asia, cu etapa din Bahrain fiind cursa de debut a sezonului, la început de martie. Urmează apoi etapele din Arabia Saudită și Australia, iar, în premieră absolută, Marele Premiu al Japoniei este mutat în data de aprilie. Această cursă este apoi urmată de etapa din China, o etapă care a fost anulată în acest sezon din cauza pandemiei de COVID-19.

După primele 5 curse, Formula 1 va face un scurt hop peste Oceanul Atlantic pentru etapa de la Miami, înainte ca sezonul european să înceapă în Italia, la Imola, la mijlocul lunii mai. Etapa din Emilia-Romagna va fi urmată de cea de la Monaco, înainte de un alt hop peste ocean pentru cursa din Canada.

ETAPA DIN AZERBAIJAN, MUTATĂ ÎN SEPTEMBRIE

Imediat după etapa de la Montreal, urmează: Spania, Austria, Marea Britanie, Ungaria, Belgia, Țările de Jos și Italia.

Etapa din Azerbaijan va fi mutată în luna septembrie, după care va fi urmată de cursa din Singapore, înainte de a ajunge din nou pe continentul american. Aici se vor desfășura, în această ordine, cursele din Statele Unite, Mexic, Brazilia și Las Vegas.

Ultimele două curse vor avea loc în Orientul Mijlociu, fiind vorba de etapele din Qatar și din Abu Dhabi. Cea din urmă etapă va încheia sezonul 2024 la începutul lui decembrie.

3 CURSE ÎN ZIUA DE SÂMBĂTĂ

Alături de noul calendar, în sezonul 2024 vom avea 3 curse ce se vor desfășura în ziua de sâmbătă. Primele două etape, cele din Bahrain și Arabia Saudită, vor avea loc în această zi pentru a respecta Ramadanul. Cealaltă etapă în care cursa va avea loc într-o zi de sâmbătă va fi cea din Las Vegas.

via Formula 1

Comentarii (8)

  • De parca i-ar pasa cuiva... :))
    0 8
  • esti dizelist? daca da, inteleg ca nu ai treaba cu sportul.

    Laguna Seca tot nu vor sa o bage?!

    naspa sa inceapa la arabi, suna a plictis si spaga. ar trebui sa inceapa in europa.
    3 9
  • ce regiuni?De trei ori se duc in america,de trei ori in zona araba de doua ori in italia! Redecere de costuri va sa zica.
    3 3
  • S-au dus vremurile când Formula 1 începea cu Albert Park și se termina cu Interlagos. Trăiască arabii și americanii!
    4 2
  • @papagal electric
    Ce face electricienii sportivi? Ei rupe în linie dreaptă anvelopele? :)))
    2 9
  • @curca.afumata
    electricele ar spulbera turbo-lagoroasele termice pe orice circuit.
    ps: 1/3 sunt electrice si astea, pt ca partzapa
    1 1
  • @ @curca.afumata


    Ce spulberă electricele? Ai urmărit o cursă de Formula E?

    Aia e "Formula 1" pentru electrice. O cursă de freze dentare cu viteze de cart.
    2 2
  • @ignis
    au momentan nici jumate din puterea lui f1 dar accelereaza la fel si prind minim 320km/h. si sunt mult mai ieftine si fara probleme tehnice!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru