Formula 1 are un nou Safety Car: Aston Martin Vantage facelift

de Tiberiu Safta
Marti, 05.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat un exemplar al noului Vantage facelift, creat special pentru a fi noul Safety Car al Formulei 1. Mașina va fi prezentă la anumite etape din calendarul competițional, începând cu etapa din Arabia Saudită.

Formula 1 va avea un nou Safety Car începând cu Marele Premiu al Arabiei Saudite. Mai exact, este vorba despre noul Aston Martin Vantage facelift, care va fi prezent la anumite etape din acest sezon. Încă din 2021, Safety Car-ul Formulei 1 alternează între Mercedes-AMG GT Black Series și Aston Martin Vantage.

Exemplarul noului Aston Martin Vantage facelift este special creat pentru acest rol și prezintă câteva diferențe importante față de versiunea obișnuită. Cele mai evidente noutăți sunt eleronul din spate, alături de girofarurile montate pe plafon. Noul Safety Car al Formulei 1 primește și elemente aerodinamice noi sub caroserie, precum și un spoiler frontal alungit pentru mai multă forță de apăsare în viraje.

Modificări sunt prezente și în habitaclu, acolo unde scaunele din față obișnuite sunt înlocuite cu scaune speciale. Evident, consola centrală a fost și aceasta modificată pentru a face loc comenzilor speciale pentru aprinderea și stingerea girofarurilor, dar și a două ecrane speciale.

Alături de noul Vantage facelift, Aston Martin a prezentat și noua mașină medicală a Formulei 1, Aston Martin DBX707.

Aceasta este cea mai puternică versiune a SUV-ului de performanță.

La fel ca până acum, noul Safety Car va fi pilotat de același Bernd Maylander.

via Aston Martin

Comentarii (5)

  • Ce s-o fi intamplat cu Mercedesul ?!
    1 0
  • O dilemă moderată
    Varianta coupe, cu 665 CP, este mai puțin puternică comparativ cu cea SUV.
    Anomalie sau firesc ?
    2 0
  • George Simion
    de ce nu o electrica?! le e frica sa nu fie prea rapida pt f1 termice?
    0 2
  • Pai mai bIne punea tot o masina F1 uzata (Renault R25 sau Ferrari F1-2000 de exemplu) pe post de SC, stiam o treaba. Piloti doritori s-ar fi gasit cu siguranta.
    1 0
  • George Simion
    ceva decapotat ar fi perfect!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru