Formula 1 confirmă etapele de sprint din 2023. Belgia și Azerbaidjan, printre cele 6 etape

de Tiberiu Safta
Miercuri, 07.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 a confirmat oficial etapele unde vor avea loc cele 6 curse de sprint din sezonul 2023. Printre ele se numără cele din Belgia, Azerbaidjan și Statele Unite.

Mai devreme în acest an, conducerea Formulei 1 a anunțat că vor fi programate 6 curse de sprint în sezonul 2023. Acum, Liberty Media a dezvăluit oficial etapele unde vor avea loc acestea curse.

Astfel, în sezonul următor, vom avea curse de sprint în Azerbaidjan, Austria, Belgia, Qatar, Statele Unite și Brazilia. Formatul pentru aceste curse va rămâne la fel ca și în sezonul 2022. Întrecerile se vor desfășura în ziua de sâmbătă, pe o distanță de maxim 100 de kilometri.

Grila de start pentru cursa de sprint va fi stabilită în sesiunea de calificare de vineri. Pilotul cu cel mai rapid timp în această sesiune va fi creditat în statisticile oficiale cu pole position, indiferent de rezultatul obținut în cursa de sprint. Evident, grila de start pentru Grand Prix-ul propriu-zis va fi stabilită de rezultatele obținute în cursele de sprint.

Sezonul de Formula 1 din 2023 va începe în luna martie. Prima etapă este programată în Bahrain, iar calendarul cuprinde 24 de curse.

Trebuie să menționăm, în schimb, că etapa din China, programată inițial ca a 4-a cursă a sezonului, a fost anulată din cauza creșterii numărului de cazuri de infecție cu COVID-19. Deocamdată, nu se știe ce țară va înlocui etapa din China.

via Formula 1

Comentarii (2)

  • Echipa Red Bull-Max. Austria-Olanda . Fiecare popor are caracter specific. Oportunism și lipsa recunoștinței acolo sunt „acasă”. „Mexicanul” cred că acum știe asta. Ar fi trebuit și România să știe. Cei care și-au asumat conducerea și administrarea țării. Echipa prin Max afirmau că nu agrează aceste curse sprint și ar vrea eliminarea lor. „Ghinion” s-au înmulțit în 2023! Vom avea 24+6 sprinturi = 30!
    8 1
  • Neutru = ^
    Aseară la Bologna a fost Gala premiilor FIA 2022. Peste două ore de spectacol . Au prezentat doi necunoscuți pentru mine, o femeie frumoasă de culoare, și un tip de aproape doi metri înălțime cu nume de sîrbo-bozniac(Zoran Filicic), deci fără legătură cu autosportul. Citeau totul pe tabletă. Aveau alternative din domeniu și era mai bine. Au început cu kartul, Dakar...toate categoriile de competiții și au încheiat cu F1. Max a oferit premiile la kart, Charles Leclerc a oferit premiul pentru debutantul anului în F3_Zane Maloney. La final, 20 de minute rezervate F1. Sergio Perez și Charles Leclerc au primit trofeele de la Mohammed Ben Sulayen,
    Ștefano Domenicali a dat trofeul pentru echipa RedBull (cel mai frumos) lui CHristian Horner și Mohammed Ben Sulayen lui Max Verstappen. Mohammed și Horner au avut o mică dispută verbală pornită de Horner despre „controversa din Japonia” cum a numito Mahammed oprită de Domenicali. Pe parcurs sau prezentat și imagini din competiții. Aici nu mi-a plăcut că a apărut prea mult și nejustificat Rici. S-a vorbit și de Hamilton dar el n-a participat la ceremonie(vizitează piramidele egiptene probabil caută ceva zei). Mi-ar fi plăcut să-l văd cum este îmbrăcat că el se ocupă și cu moda. Apropo de asta lui Charles Leclerc îi trebuie un consilier vestimentar. a fost cel mai „prost” îmbrăcat pe scenă. Și părea timorat, avea trac. Opiniile mele care pot fi diferite de ale altora
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru