Formula 1 sfidează epidemia de coronavirus: cursa de la Melbourne va avea loc, iar etapa din Bahrain se va desfășura fără spectatori

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Luni, 09.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 susține că prima cursă a noului sezon, programată la Melbourne în 15 martie, va avea loc în ciuda epidemiei de coronavirus, în timp ce etapa următoare din Bahrain se va desfășura fără spectatori.

Formula 1 ar putea deveni unul dintre puținele sporturi care nu sunt afectate de epidemia de coronavirus, cel puțin în privința evenimentelor programate în luna martie.

Organizatorii Marelui Premiu al Australiei susțin luni că prima cursă a noului sezon, programată duminică pe circuitul de la Melbourne, va avea loc cu siguranță, în ciuda faptului că țara înregistrează numeroase cazuri de coronavirus.

Autoritățile medicale insistă însă pe faptul că nu există cazuri identificate în statul Vitoria în care va avea loc cursa și că persoanele care sosesc din țări precum Italia vor fi consultate la sosire pentru identificarea stării de sănătate.

"Evident, oamenii vorbesc despre situația angajaților Ferrari, dar au fost consultați cu atenție la plecare. Nu există nicio dovadă cu privire la transmiterea coronavirus în Victoria, aşa că nu sunt îngrijorat să merg la adunări în masă sau să mă plimb pe străzile din Victoria. Nu cred că există un risc pentru Marele Premiu", afirmă Brendan Murphy, reprezentant medical al guvernului australian.

Principala temere era reprezetată de faptul că angajații Ferrari de la Maranello ar putea avea dificultăți să plece spre Melbourne din cauza faptului că întreaga provincie Modena este în carantină.

Cu toate acestea, Ferrari a anunțat că monoposturile sale au ajuns la Melbourne și că angajații au primit undă verde pentru a pleca spre Australia.

"O parte dintre angajați și o parte din echipamente au ajuns dela la Melbourne, iar plecările celorlalți membri ai echipei au loc conform programului, cu excepția cazului în care primim informări oficiale contrare", anunță Scuderia.

Între timp, organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain, programat o săptămână mai târziu, în 22 martie, au anunțat că etapa va avea loc fără spectatori.

Va fi prima cursă de Formula 1 din istorie desfășurată fără spectatori, însă oricum cursele din Orientul Mijlociu nu se bucură de un flux consistent de fani.

Bahrain a restricționat accesul italienilor din zonele aflate sub carantină, însă statul din Orient a anunțat deja că angajații echipelor de Formula 1 vor avea statut special pentru a putea intra în țară după o serie de aalize medicale.

În schimb, primele două curse de Moto GP din acest sezon au fost deja anulate, în timp ce cursa de Formula E programată la Roma în 4 aprilie a fost de asemenea abandonată.

Via Motorsport

Comentarii (15)

  • Inca nu se stie, se pare, cine transmite la TV.
    6 0
  • Costel
    nici n-o inceput sezonul 2020 si ferrari ii deja discriminata !

    dintre cele 195 de state de pe Terra de ce ii nominalizata doar Italia ?

    in UK n-o fost depistat pan' la ora actuala niciun caz de covid19 ???

    is necesare controale riguroase tuturor echipelor din F1 , nu numai membrilor scuderiei a carei fabrica de la maranello se prezinta cu o igiena superioara chiar si multor blocuri operatoare !


    de fapt se urmareste amanarea daca nu chiar refuzul celor din Brackley sa-si arunce in arena chiar si la jumatatea lui martie ultimul produs , W11 fiind o realizare de-o fragilitate care genereaza destule emotii si cert ingrijorare pentru Benz iar daca dam dovada cu totii de responsabilitate trebuie sa recunoastem faptul ca-s multe simptome ale afectiunilor mecanice la W11 , facil de vizualizat in destule randuri in testele de la Montmelo iar o confruntare directa in cateva zile cu SF1000 nefiind nicidecum oportuna si sub nicio forma pe placul lui toto wolff &co fiindca rezultatul acestei prime dispute australiene va edifica suprematia incontestabila a ultimei capodopere de la maranello
    7 8
  • Neutru
    Superbyke am văzut pe 1 Martie pe Digi Sport4 dimineață pe același circuit.
    7 1
  • Neutru
    Și tot pe DIGI Sport4 a fost ieri Moto3 și Moto2.
    6 1
  • Costel
    *blocuri operatorii* , is cu rugamintea sa-mi fie acceptate scuzele
    3 2
  • https://www.formula1.com/en/toolbar/broadcast-information.html?fbclid=IwAR0cXH3Bt0CvE88NQcLBplr7CYtlpVwEfpT5KUNNsLd1bLIKMLZyZQgc7As formula1.com arata ca in romania f1 este transmis anul acesta de digi si telecom
    3 1
  • telekom are deja trecut in program cusra de f1 duminica https://telekomtv.ro/tvlistings
    3 1
  • Neutru
    Anul trecut am urmărit cursele pe DIGI Sport 4k(canal200-201)și sper și anul acesta să fie la fel.E altceva,rezoluție=calitate.
    3 1
  • Vă recomand RTL unde sunt comentatori foarte pregătiţi dar doar pentru aceia pentru care limba germană nu reprezintă un obstacol de netrecut, eu urmăresc de doisprezece ani RTL şi nu aş schimba pentru un canal romanesc.
    1 3
  • Neutru
    Klaus,permite-mi două motive,1nu cunosc limba germană și 2 au totuși prea multă publicitate.Pe 4k nu este deloc publicitate și când nu mai suport comentariile le opresc.pentru 5 lei pe lună sunt mulțumit.
    9 1
  • Beneficiile oferite telespectatorilor pe parcursul transmisiunilor RTL de Christian Danner chiar mă obligă să le tolerez acele pauze de publicitate generoase doar in aparenţă.
    Got mit DaimlerAG!
    0 8
  • ovidiu15081982
    Mai actualizeaza cineva pagina asta ? Aveti calendarul si clasamentele de anul trecut, postati rar si stiri vechi...
    Eu ma informez de 20 de ani de pe PlanetF1.com dar era ok si siteul asta..nu cred ca o sa mai intru aici...
    6 2
  • Adrian
    Cand aveti de gand sa actualizati calendarul F1 pt anul 2020 ?
    Mai sunt cateva zile pana la prima cursa si tot 2019 avem pe site.
    Mersi anticipat
    6 0
  • @Adrian: Calendarul va fi actualizat in aceasta saptamana.
    5 1
  • M-am interesat si eu pe hdsatelit cine transmite F1 in Romania.. Neoficial cineva a spus ca Digisport si Look tv.https://www.hdsatelit.com/2020/03/oficial-campionatul-mondial-de.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru