Formula 1 şi GP2 ar putea utiliza aceleaşi pneuri în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.08.2010
Pirelli ar putea furniza acelaşi tip de pneuri în Formula 1 şi GP2 începând de anul viitor, potrivit unor informaţii din presa internaţională.

Pirelli va deveni unicul furnizor de pneuri în Formula 1 începând din sezonul 2011 şi va oferi cauciucuri şi în competiţia GP2, considerată drept cea mai bună rampă de lansare spre Marele Circ pentru tinerii piloţi.

Deşi producătorul italian nu a oferit niciun fel de informaţii în acest sens, pneurile pentru Formula 1 şi GP2 ar putea fi identice începând de anul viitor.

Speculaţiile au apărut după ce presa internaţională a descoperit că pneurile de Formula 1 testate în această săptămână de Nick Heidfeld pe circuitul de la Mugello sunt de acelaşi tip cu cele folosite în luna iulie într-o sesiune de evaluare cu noul monopost de GP2 construit de Dallara pentru 2011.

Decizia de a utiliza acelaşi tip de pneuri pentru Formula 1 şi GP2 ar fi în avantajul celor de la Pirelli din punct de vedere al costurilor, însă în acest moment nu este clar dacă configuraţiile şi performantele diferite ale celor două tipuri de monoposturi permit adoptarea unei astfel de strategii.

O abordare de acest tip ar fi benefica şi pentru piloţii din GP2, care ar urma să se adapteze mult mai repede într-un cockpit de Formula 1.

Pirelli furnizează pneuri şi în competiţia GP3, fondată în acest an ca o replică la Formula 2 relansata anul trecut de FIA.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru