Formula 1 va interzice utilizarea unor setări speciale pentru calificări: măsura intră în vigoare la Monza

de Daniel Popescu
Joi, 20.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 este decisa să interzică utilizarea unor setări speciale în calificări pentru creșterea performanței pe un singur tur de circuit, iar măsura va intra în vigoare în etapa de la Monza din 6 septembrie.

Numeroase echipe utilizează în prezent o serie de setări speciale în timpul calificărilor prin care performanța motoarelor este îmbunătățită în detrimentul fiabilității.

FIA a devenit îngrijorată de această practică pe măsură ce constructorii au solicitat o serie de modificări la motoare sub pretextul de a îmbunătăți fiabilitatea.

Pentru a rezolva această problemă, forul mondial este decis să interzică utilizarea unor setări speciale în calificări. Inițial, măsura ar fi trebuit să intre în vigoare începând cu Marele Premiu al Belgiei de la sfârșitul săptămânii viitoare, însă presa internațională susține că decizia va fi amânată pentru Marele Premiu al Italiei, programat în 6 septembrie.

Cel mai probabil, FIA va impune echipelor să folosească aceleași setări pentru motoare în calificări și curse, astfel că echipele vor fi practic forțate să renunțe la setările speciale pentru calificări.

Potrivit unor informații neoficiale, doi dintre cei patru constructori din Formula 1 sunt nemulțumiți de această măsură.

Cel mai probabil, printre ei se numără și Mercedes, singura echipă care a obținut pole position-uri în acest sezon.

Cei doi constructori au încercat să propună amânarea schimbării pentru sezonul viitor, însă ideea a fost respinsă.

Via RaceFans

Comentarii (7)

  • Nu se rezolva mare lucru cu aceasta masura. Eventual in Q3, diferenta se va diminua cu 2-3 zecimi intre Mercedes si restul echipelor.
    5 3
  • trebuia de la inceput aceasta masura.
    9 2
  • De ce nu incepand cu Belgia ?!
    10 2
  • https://www.gpfans.com/en/articles/55863/the-quot-end-of-an-era-quot-dorilton-capital-acquire-williams-racing/
    0 2
  • https://amp.formula1.com/en/latest/article.breaking-williams-announce-sale-of-f1-team-to-us-investment-company.5hjIdxTo9MOBOlHkmfGjo.html
    0 2
  • @Ayrton

    Mai umbla zvonul ca prin 2021-2022 Toto impreuna cu Andy Cowell vor cocheta pe acolo. Frumoasa fila de istorie vor face in acest sens.

    Super strateg Toto Wolff. Imaginati,va cum ar fi sa duca in top echipe Aston Martin (ca are si acolo 1%, deja a si dat schitele celor de la racing Point:) ) apoi Williams. Va fi best ever Team Principal
    4 3
  • @Eu
    Sper sa fie un pas inainte pentru Williams. Poate vor intra pe o panta ascendenta, in urma acestei schimbari de conducere.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru