Formula 4 Marea Britanie: primele puncte pentru Florescu. Alexandra Marinescu nu a concurat

de Daniel Popescu
Luni, 06.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Petru Florescu a obţinut trei puncte în prima etapă de Formula 4 Marea Britanie, după ce a obţinut locul 10 în a doua dintre cele trei curse. Alexandra Marinescu nu a concurat din cauza unui accident suferit în antrenamente.

Calificările nu au fost foarte reuşite, însă prima cursă a sezonului în MSA Formula a fost foarte bună, cu multe depăşiri reuşite.

Petru Florescu
Pilot Formula 4
Doi piloţi români de numai 15 ani s-au aliniat la startul primei runde din cadrul sezonului 2015 al Formulei 4 Marea Britanie, care a avut loc pe circuitul de la Brands Hatch.

Petru Florescu, unul dintre piloţii echipei Carlin, a reuşit să obţină primele puncte ale sezonului, în ciuda faptului că în calificări a ocupat doar locul 18 din 19 concurenţi. Datorită mai multor depăşiri, românul a ocupat locul 13 la finalul primei curse şi a plecat de pe această poziţie şi în cursa a doua, pe care a reuşit să o termine pe poziţia a 10-a. "Calificările nu au fost foarte reuşite, însă prima cursă a sezonului în MSA Formula a fost foarte bună, cu multe depăşiri reuşite", a precizat el la finalul primei curse.

În plus, în cursa a treia a plecat din nou de pe locul 18 şi a reuşit să progreseze până pe poziţia a 11-a.

În urma acestor rezultate, Florescu şi-a trecut în cont trei puncte şi ocupă locul 14 în clasamentul general.

Lando Norris, unul dintre coechipierii săi de la Carlin, a câştigat prima cursă şi ocupă prima poziţie în clasamentul general. 

Alexandra Marinescu a ratat debutul

Medicul de la circuit mi-a recomandat o pauză de cel puţin două săptămâni. Mai simt dureri la spate şi la genunchi, dar în rest totul este în regulă.

Alexandra Marinescu
Pilot Formula 4
Alexandra Marinescu, primul pilot român de sex feminin din competiţiile de monoposturi, a ocupat locul 19 în prima sesiune de antrenamente, însă în a doua sesiune a avut o defecţiune tehnică la cutia de viteze din cauza căreia s-a răsucit pe circuit, moment în care a fost lovită de pilotul indian Tarun Reddy. Monopostul a fost grav avariat în partea din spate, iar Marinescu a trecut testele medicale, însă doctorii i-au recomandat să nu participe la etapă din motive de precauţie.

"Medicul de la circuit mi-a recomandat o pauză de cel puţin două săptămâni.

Mai simt dureri la spate şi la genunchi, dar în rest totul este în regulă. Din păcate, o cursă în care mi-am propus să adun experienţă nu s-a desfăşurat aşa cum mi-am dorit din cauza unor probleme tehnice", a precizat ea.

A doua etapă a sezonului din Formula 4 Marea Britanie va avea loc în perioada 18-19 aprilie pe circuitul de la Donington Park. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru