Alexandra Marinescu a testat monopostul de Formula 4 Marea Britanie

de Daniel Popescu
Luni, 02.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alexandra Marinescu, prima româncă din competiţiile de monoposturi, a efectuat recent un test de Formula 4 pe circuitul de la Brands Hatch din Marea Britanie.

Trebuie să luăm totul pas cu pas şi fiecare kilometru parcurs înseamnă un plus de experienţă pentru mine.

Alexandra Marinescu
Pilot Formula 4
Alexandra Marinescu a participat recent la o sesiune de teste de Formula 4 alături de echipa Richardson Racing pe circuitul de la Brands Hatch din Marea Britanie.

Românca a putut participa la teste datorită faptului că în februarie a împlinit 15 ani, vârsta minimă pentru a concura în această competiţie, însă prima sa experienţă la volan a avut loc pe o ploaie torenţială.

"Pentru mine, cronometrul a fost mai puţin important de această dată şi am încercat să mă concentrez pe lucrurile de bază. Trebuie să luăm totul pas cu pas şi fiecare kilometru parcurs înseamnă un plus de experienţă pentru mine. Mi-ar fi plăcut să prindem şi asfalt uscat la această sesiune, dar este important să vedem şi cum se comportă monopostul pe ploaie, deoarece sigur vom avea parte de astfel de condiţii pe parcursul sezonului 2015.

A fost un test util şi este important că am stabilit baza de plecare pentru următoarele experienţe înaintea startului de sezon", a declarat ea la finalul testului.

Alexandra Marinescu se pregateste pentru primul sezon de Formula 4

Încă nu am decis cu ce echipă vom concura în 2015 şi avem programate mai multe teste înainte de a lua o decizie.

Alexandra Marinescu
Pilot Formula 4
Marinescu va continua pregătirile şi în cadrul altor sesiuni de teste pe parcursul lunii martie, iar acestea vor fi efectuate cu mai multe echipe. De altfel, românca nu a ales încă echipa pentru care va concura în sezonul 2015 al Formulei 4 Marea Britanie.

"Încă nu am decis cu ce echipă vom concura în 2015 şi avem programate mai multe teste înainte de a lua o decizie. Acum, cel mai important a fost să parcurg kilometri, să mă acomodez cu maşina şi să găsesc un set up de bază de la care să pornesc în sesiunile următoare", a adăugat ea.

Alexandra Marinescu a anunţat încă din luna decembrie că în acest an va concura în Formula 4, însă la vremea respectivă avea de ales între competiţiile din Marea Britanie şi Germania.

Formula 4 Marea Britanie este o competiţie naţională susţinută de FIA în care motoarele sunt furnizate de Ford şi dezvolta până la 160 de cai putere

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru