Alexandra Marinescu va deveni în 2015 prima româncă în competiţiile de monoposturi

de Daniel Popescu
Joi, 18.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alexandra Marinescu va concura în sezonul 2015 într-o competiţie naţională de tip Formula 4 şi va deveni astfel la numai 15 ani prima româncă în seriile de monoposturi.

Cele mai bune opţiuni pentru mine sunt competiţiile din Marea Britanie sau Germania. Vom decide la începutul anului viitor care este cea mai bună soluţie.

Alexandra Marinescu
Pilot de curse
Alexandra Marinescu este o româncă în vârstă de numai 14 ani care a debutat în sporturile cu motor în karting şi, după o perioadă de pregătire în Statele Unite, intenţionează să concureze anul viitor în Formula 4.

Formula 4 este o serie afiliată la FIA compusă din competiţii naţionale în care sunt folosite aceleaşi monoposturi, iar scopul este de a oferi tinerilor piloţi şansa de a progresa mai uşor spre seriile superioare.

Marinescu, care va împlini 15 ani în februarie şi va avea astfel dreptul de a concura în Formula 4, va alege între campionatul naţional de F4 din Marea Britanie, cunoscut drept MSA Formula Championship, şi cel din Germania, intitulat F4 ADAC.

"Cele mai bune opţiuni pentru mine sunt competiţiile din Marea Britanie sau Germania.

Vom decide la începutul anului viitor împreună cu partenerii noştri care este cea mai bună soluţie. Campionatul din Marea Britanie are 10 etape, iar cel din Germania doar 7, dar ambele încep în aprilie, aşa că avem timp pentru teste cu monoposturile din ambele campionate. Sunt sigură că vom lua cea mai bună decizie", a declarat ea.

A fost o senzaţie fantastică în momentul în care am ieşit pentru prima oară pe circuit. Îmi place mult maşina şi am reuşit să mă acomodez rapid.

Alexandra Marinescu
Pilot de curse
Pentru a putea lua o decizie mai bună, Alexandra Marinescu a participat la un test cu un monopost de Formula 4 pe circuitul Brands Hatch din Marea Britanie alături de echipa Virtuosi Racing, iar aceasta s-a declarat entuziasmată de experienţa trăită.

"Pentru mine totul a fost complet nou: echipă, maşina, circuitul, tot. A fost o senzaţie fantastică în momentul în care am ieşit pentru prima oară pe circuit. Îmi place mult maşina şi am reuşit să mă acomodez rapid, ceea ce s-a văzut şi în timpii stabiliţi apoi pe fiecare tur”, a adăugat ea.

Înainte de a lua o decizie în privinţa competiţiei naţionale de Formula 4 în care va concura, Alexandra Marinescu va mai efectua teste în martie 2015 atât cu monopostul din MSA Formula Championship, cât şi cu cel din Formula 4 ADAC. 

Comentarii (4)

  • tot ... Marinescu?
    8 0
  • Bravo ei. În condițiile în care mașinile fac mare parte din treabă, cei din motorsport nici nu sunt priviți ca atleți sau sportivi.
    O să cred că femeile sunt egale bărbaților când o să văd una că-l bate pe Mayweather, una care-l bate pe Federer, una care-l umilește pe Messi s.a. Cu mașinile e altă poveste, una mai simplă.
    2 13
  • tin minte ca a fost Montoya in Romania si i s-a luat un interviu, la TVR parca. Si la un moment a fost pusa problema asa: uite ce a spus Moss (parca de Moss zicea, nu sunt sigur), ca masinile de F1 din ziua de azi sunt atat de pline de electronica incat le-ar putea pilota si o maimuta...

    La care Montoya a fost la inaltime cu replica: atunci cand Moss a incercat sa piloteze o masina actuala din F1, a iesit pe aratura de doua ori in doua ture. Daca el crede ca o maimuta ar putea face o treaba mai buna ...
    12 0
  • Sa ai parte de bucurii, succes si sa te vedem pilotand o masina puternica. Bafta
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru