Petru Florescu va concura în sezonul 2015 în Formula 4 Marea Britanie

de Daniel Popescu
Marti, 06.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul român Petru Florescu va concura în sezonul 2015 în noua competiţie Formula 4 Marea Britanie, după ce a semnat un contract cu Carlin, una dintre cele mai apreciate echipe din sporturile cu motor.

Sunt foarte fericit să fiu capabil să concurez pentru Carlin în 2015.

Petru Florescu
Pilot Carlin
Petru Florescu a devenit primul pilot român confirmat pentru sezonul inaugural al noii competiţii Formula 4 Marea Britanie, care a fost lansată de FIA ca parte a unui amplu program de unificare a competiţiilor inferioare din sporturile cu motor.

Românul a concurat până anul trecut în karting, acolo unde a suferit un grav accident în urma căruia a avut nevoie de operaţii la ambele picioare, iar ulterior a urmat un program de recuperare în cadrul Academiei Carlin.

Impresionaţi de abilităţile sale, cei de la Carlin i-au oferit un contract pentru sezonul 2015 al Formulei 4 Marea Britanie şi îi va avea drept coechipieri pe Lando Norris şi Colton Herta.

"Sunt foarte fericit să fiu capabil să concurez pentru Carlin în 2015. Mă simt ca acasă în cadrul echipei, iar Academia Carlin m-a ajutat imens. Revenirea după accident a fost dificilă, dar am muncit din greu şi mă simt mai pregătit ca niciodată.

Aştept cu nerăbdare provocarea din noul an", a declarat el.

Progresele arătate de Florescu sunt impresionante. A demonstrat un ritm competitiv în teste.

Trevor Carlin
Fondator Carlin
Trever Carlin, fondatorul echipei Carlin, a explicat că alegerea lui Florescu pentru al treilea loc disponibil în cadrul echipei s-a făcut pe baza performanţelor înregistrate în cadrul Academiei.

"Progresele arătate de Florescu sunt impresionante. iniţial nu a fost capabil să urce singur în monopost pentru măsurile locului, dar acum poate aplica aceeaşi presiune pentru frâne ca şi coechipierii săi şi a demonstrat un ritm competitiv în teste. A demonstrat o determinare totală şi sunt încântat că l-am putut ajuta în această perioadă pentru a reveni în curse", a precizat el.

Carlin: Profilul unei echipe de succes

Carlin este una dintre cele mai apreciate echipe de curse din lumea sporturilor cu motor. Fondată de Trevor Carlin în 1996, Carlin are echipe în competiţii precum GP2, GP3, Formula 3 Europa, Formula E şi, începând din 2015, Formula 4 Marea Britanie.

Pe parcursul anilor, numeroşi piloţi care au concurat pentru Carlin au ajuns în cele din urmă în Formula 1, printre numele sonore fiind Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Nico Rosberg, Robert Kubica său Kevin Magnussen.

Formula 4: competiţie FIA cu costuri reduse

FIA lansează în 2015 noua competiţie Formula 4, care va fi compusă din competiţii naţionale în principalele ţări europene.

În Marea Britanie, competiţia este cunoscută sub numele oficial de MSA Formula, iar sezonul 2015 va include 10 etape cu câte trei curse.

Formula 4 Marea Britanie este o competiţie suport pentru Campionatul Britanic de Turisme (BTCC), astfel că are potenţialul de a atrage numeroşi fani la curse.

În Formula 4 Marea Britanie ar putea concura şi prima româncă în competiţiile de monoposturi: Alexandra Marinescu a anunţat la sfârşitul anului trecut că va concura în 2015 în Formula 4, însă nu a decis încă dacă o va face în Marea Britanie sau în Germania.

Via Carlin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru