FOTA nu renunta la competitia paralela

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.07.2009
John Howett a dezvaluit ca FOTA nu a renuntat complet la planurile pentru organizarea unei competitii rivale cu Formula 1, dupa ce echipele au intrat din nou in conflict cu FIA.

Conflictul dintre FOTA si FIA a renascut miercuri in cadrul intalnirii de la Nurburgring dintre cele doua parti, intrucat forul mondial considera ca organizatia echipelor nu are drept de vot asupra regulamentului tehnic pentru 2010

. In acest context, speculatiile despre organizarea unei competitii paralele au iesit din nou la iveala, iar informatiile au fost confirmate chiar de catre unul dintre sefii FOTA.

Intr-un interviu acordat editiei in limba germana a publicatiei Financial Times inainte de intalnirea de miercuri, John Howett, vicepresedintele FOTA, a admis ca ipoteza unui campionat paralele este in continuare viabila. "Planurile nu au fost inca ingropate. Sper ca pacea de la Paris sa devina realitate, dar in caz ca se intampla ceva avem o alternativca", a declarat britanicul pentru sursa citata.

In plus, o sursa din cadrul unei echipe sustine ca FOTA este nemultumita ca cele trei noi echipe acceptate in competitie, USF1, Manor si Campos, au drept de vot asupra regulamentului, in ciuda faptului ca nu au concurat niciodata in Formula 1.

"Este foarte provocator sa oferim putere de decizie noilor echipe.

Cei mai multi dintre noi considera ca noile echipe nu ar trebui sa aiba dreptul de a vota regulamentul, chiar daca suntem de acord sa le permitem sa participe la intalniri si sa auda despre ce se discuta", a precizat sursa, care a dorit sa ramana anonima.

Via | Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru