Nokian lansează un concurs de inovație pentru o anvelopă sustenabilă

de Bogdan Mirică
Marti, 08.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nokian a lansat o competiție prin care încurajează startup-uri, companii, studenți și cercetători să vină cu idei de sustenabilitate în elaborarea unei anvelope. Finaliștii competiției vor testa produsele lor pe circuitul Nokian de la Cercul Polar.

Într-o lume auto în care toți producătorii pun accent pe sustenabilitate și pe trecerea la energie regenerabilă, și furnizorii fac aceleași eforturi. Nokian, inventatorul anvelopei de iarnă și unul dintre cei mai mari producători de pneuri premium din Europa, a anunțat demararea unei competiții intitulate Fast Race, Big Change.

Este o competiție care invită startup-uri, companii, studenți și cercetători să vină cu idei inovatoare pentru a dezvolta anvelope sustenabile. Finaliștii vor avea o oportunitate unică de a-și prezenta ideea la celebrul centru de testare a anvelopelor Nokian Tyres, White Hell din Laponia, în timpul unui tur pe pista de testare.

Câștigătorul competiției va primi un premiu în valoare de 10.000 de euro și oportunitatea unui parteneriat de afaceri sau de dezvoltare cu Nokian Tyres. Finala va avea loc în 7 aprilie la Centrul de Testare White Hell al Nokian Tyres de la Ivalo, în Laponia finlandeză, la aproximativ 300 km deasupra Cercului Arctic.

Finaliștii selecționați din rândul participanților vor trebui să convingă juriul, prezentându-și creația inovatoare în timpul unui tur de pistă cu un vehicul electric condus de către un șofer de testare Nokian Tyres.

Nokian Tyres și-a stabilit obiective ambițioase în materie de sustenabilitate: 50% din toate materiile prime utilizate pentru anvelope vor fi reciclate sau regenerabile până la sfârșitul anului 2030, iar emisiile de CO2 din producție vor fi reduse cu 50%. În ianuarie 2022, Nokian Tyres a introdus anvelopa concept Nokian Tyres Green Step. Aceasta este realizată în proporție de 93% din materiale reciclate sau regenerabile. 

Comentarii (2)

  • Ar fi păcat să nu participe și indienii noștri din Sintești, cei mai inovatori la pneuri sustenabile.
    Dacă nu știu Nokienii, le zic io -- le stivuie susținute sustenabil cu PET-uri și țevi PVC ca să ardă toate mai fumigen.
    13 0
  • Doamna diriginta
    hai Edik, inscrie-te. Ai sansa sa salvezi planeta sau cel putin sa faci o descoperire revolutionara.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru