FOTO: Cum va arăta noul circuit de F1 din Argentina

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.10.2011
Argentina a publicat noi informaţii despre configuraţia circuitului pe care îl va construi până în 2013, existând şanse pentru o cursă de Formula 1.

Eddie Freedman, un om de afaceri născut în Canada, intenţionează să construiască un circuit de Formula 1 în Argentina în cadrul unui proiect ambiţios care prevede numeroase facilitaţi moderne.

Freedman a alocat un buget de 100 de milioane de dolari pentru acest proiect, care va fi finalizat în anul 2013 şi va include un hotel de lux, un centru de conferinţe, o academie de piloţi şi o şcoală de inginerie, iar în tribune vor avea loc aproximativ 50.000 de spectatori.

Circuitul este amplasat în apropierea oraşului Zarate, la aproximativ 75 de km de capitala Buenos Aires, va avea o lungime de 5.28 km, o viteză de top de 272 km/h şi va fi parcurs în aproximativ 90 de secunde. Totuşi, cea mai lungă linie dreaptă are numai 560 de metri, mult sub standardele din lumea Formulei 1.

În ciuda intenţiilor ambiţioase ale lui Freedman, şansele ca Argentina să găzduiască curse de Formula 1 în viitorul apropiat depind în mare măsură de guvern, întrucât omul de afaceri nu ar putea plăti singur taxele de participare solicitate de Bernie Ecclestone.

Speranţele se leagă însă şi de acordul semnat recent de guvern pentru o cursă de MotoGP, la care se adaugă prezenta anuală a Raliului Dakar.

Via | Joe Saward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru