Franţa: "Nu există nicio garanţie pentru o cursă la Paul Ricard din 2013"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.05.2012
Speranţele Franţei de a reveni în calendarul Formulei 1 au fost minimalizate de noul ministru al sportului din această ţară.

Bernie Ecclestone a anunţat la finalul lunii aprilie că a ajuns la un acord pentru revenirea Franţei în calendarul competiţional începând din sezonul 2013.

Cu toate acestea, la scurt timp după acest anunţ Franta şi-a schimbat preşedintele şi guvernul, iar noua conducere a ţării este reticentă la ideea unui Mare Premiu de Formula 1.

După ce preşedintele Francois Hollande a admis că nu este un mare fan al sporturilor cu motor, Valerie Fourneyron, noul ministru al sporturilor, susţine că o decizie nu poate fi luată într-un timp atât de scurt şi că circuitul de la Paul Ricard nu este potrivit pentru Formula 1 din cazua infrastructurii deficitare.

"A fost o accelerare remarcabilă a discuţiilor pe acest subiect. Nu am mai avut niciun Mare Premiu din 2008 şi nu ne opunem organizării unui Grand Prix. Dar trebuie să ştim cât de mult va trebui să cheltuiască statul din punct de vedere financiar. Iar în ceea ce priveşte Paul Ricard, sunt probleme majore de accesibilitate.

Toate acestea necesită mai multă atenţie decât 10 minute. Nu există nicio garanţie pentru un mare Premiu al Franţei anul viitor, dar nu există nicio obiecţie", a declarat el pentru postul de radio RMC.

Noile informaţii vin într-un moment dificil pentru organizatorii Marelui Premiu al Belgiei, care sperau să alterneze cursa de la Spa-Francorchamps cu cea de la Paul Ricard începând de anul viitor pentru a limita pierderile financiare suferite în ultimii ani.

Dacă Franţa nu va reveni în Marele Circ, nu este exclus ca Belgia să fie nevoită să renunţe complet la organizarea uneia dintre cele mai importante şi tradiţionale curse din calendarul competiţional.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru