Franta construieste un nou circuit de F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.03.2009
Guvernul francez a anuntat inceperea lucrarilor la un nou circuit de Formula 1, care ar putea gazdui un Mare Premiu al Frantei in sezonul 2011.

Franta a ramas fara nicio cursa in calendarul competitional dupa anularea evenimentului de la Magny Cours din lipsa de fonduri, iar probabilitatea unui Grand Prix in 2010 a fost de asemenea exclusa.

Totusi, autoritatile locale sunt constiente de beneficiile aduse de o cursa de Formula 1, astfel ca au decis constuirea unui nou circuit la Flins-Les Mureaux, localitatea situata in nord-estul Parisului.

Circuitul va avea o lungime de 4.5 km si o linie dreapta de start-sosire de 1 km, costurile totale ale proiectului ridicandu-se la 112 milioane de euro. Arhitectul proiectului este Jean-Michel Wilmotte, iar lucrarile vor fi realizate compania britanica Apex Circuit Design, aceeasi care a construit si circuitul de la Abu Dhabi.

Intentia francezilor este de a organiza un Mare Premiu al Frantei in 2011, insa decizia finala in acest caz va fi luata de Bernie Ecclestone.

Comentarii (1)

  • buna
    cam mic circuitul,avand in vedere lunga linie dreapta!ce va mai ramane 3.5km?ce va fi un monte carlo de viteza?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru