Franţa pregăteşte anunţul oficial pentru revenirea în F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.07.2011
Franţa lucrează la scrisoarea de intenţie prin care va anunţa că intenţionează să revină în Formula 1 în sezonul 2013 şi să găzduiască cursa în alternanţă cu Belgia.

Franţa continuă demersurile iniţiate la sfârşitul lunii iunie pentru revenirea cât mai curând în calendarul Formulei 1, cel mai devreme în sezonul 2013.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de prestigioasa publicaţie L'Equipe, grupul de lucru iniţiat de premierul Francois Fillon efectuează ultimele pregătiri pentru scrisoarea de intenţie pe care i-o va adresa lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

În cadrul scrisorii, organizatorii vor menţiona inclusiv suma pe care ţara este dispusă să o plătească ca taxă de participare în Formula 1, pe lângă veniturile potenţiale care vor fi atrase din partea sponsorilor. Potrivit documentului, Franţa speră să revină în Formula 1 în sezonul 2013 şi să găzduiască cursa pe circuitul de la Paul Ricard la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie, adică spre finalul sezonului european.

Singura veste proastă în privinţa proiectului este că Franţa ar urma să găzduiască cursa alternativ cu Marele Premiu al Belgiei. Reprezentaţii circuitului de la Spa-Francorchamps au avertizat că nu vor fi capabili să mai susţină cursa anuală din cauza pierderilor înregistrate, iar soluţia unei alianţe cu Franţa reprezintă una dintre puţinele opţiuni pentru ca Belgia să nu dispară complet din calendarul Formulei 1.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru