Franţa renunţă la alternarea propriei curse cu cea de la Spa-Francorchamps

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 28.06.2012
Un eventual Mare Premiu al Franţei nu va mai alterna cu cursa de la Spa-Francorchamps, potrivit ultimelor informaţii din presa franceză.

Şansele ca Franţa şi Belgia să găzduiască alternativ curse de Formula 1 începând din sezonul 2013 au devenit aproape nule după ce noua conducere administrativă din Hexagon a catalogat această variantă drept o "posibilitate neconfirmată".

Potrivit unui comunicat de presă semnat de Valerie Fourneyron, ministrul sportului din Franţa, principalul obiectiv este identificarea soluţiei ideală pentru un Mare Premiu al Franţei între circuitele de la Magny Cours şi Paul Ricard.

"Ambele circuite au calificarea de a găzdui un Mare Premiu. Totuşi, trebuie să aprofundăm situaţia, în special în lumina incertitudinilor legate de elemente cheie. Factorii principali sunt lipsa unei înţelegeri cu Formula One Management, posibilitatea neconfirmată de a alterna cursa cu un alt Mare Premiu din Europa, lipsa informaţiilor cu privire la costurile facilitaţilor adiţionale necesare pentru găzduirea unei curse şi condiţiile unor parteneriate private", a precizat ea.

Anterior, Bernie Ecclestone a solicitat 22 de milioane de euro anual pentru includerea Franţei în calendar, iar francezii acceptaseră să plătească 20 de milioane de euro în urma unei decizii administraţiei fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.

Proaspăt instalată în funcţia de ministru a sportului, Fourneyron a anunţat că Franţa nu va contribui financiar la găzduirea unui Mare Premiu.

"Statul nu poate contribui financiar la organizarea unui Mare Premiu al Franţei", a precizat ea într-o scrisoare adresată preşedintelui Federaţiei Franceze de Motorsport, Nicolas Deschaux.

Teoretic, vestea că Spa-Francorchamps nu va mai alterna cu Marele Premiu al Franţei este benefică pentru fanii Formulei 1, însă circuitul belgian înregistrează pierderi financiare semnificative şi a anunţat anterior că aceasta era singura soluţie pentru rămânea în calendarul competiţional.

Via | L'Equipe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru