GALERIE FOTO: Alonso a pilotat primul Ferrari care a câştigat în F1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.07.2011
Fernando Alonso a pilotat la Silverstone monopostul cu care Ferrari a obţinut prima victorie din istorie în Formula 1 în 14 iulie 1951.

Ferrari aniversează în această săptămână 60 de ani de la prima victorie în Formula 1, obţinută de Jose Froilan Gonzalez pe circuitul de la Silverstone în 14 iulie 1951 la volanul unui monopost Ferrari 375.

Cu această ocazie, Fernando Alonso a avut oportunitatea inedită de a efectua câteva tururi cu monopostul Ferrari 375 pe circuitul de la Silverstone cu numai câteva zeci de minute înainte de începerea Marelui Premiu al Marii Britanii, pe care a reuşit de altfel să-l câştige.

Dublul campion mondial a rămas impresionat de experienţa trăită şi a făcut o paralelă intre monopostul Scuderiei din urmă cu 60 de ani şi cel cu care concurează în prezent.

"Evident, a fost un sport diferit, mult mai periculos. Nivelul puterii şi aderenţei este acum complet diferit. Când am pilotat acest monopost am avut o cantitate uriaşă de putere pentru aderenţa existentă. Vorbim de 450-500 de cai putere pe un pneu atât de lat (n.r - Alonso a indicat o mărime mică). Nu cred că simţi asta cu fiecare monopost şi fiecare volan pe care îl ai în mâini, indiferent că este de acum 60 de ani sau de acum 30 de ani sau cât de periculos este.

Vrei doar să pilotezi, să dai totul şi să te bucuri de pilotaj. Înţeleg perfect adrenalină şi emoţiile acelor timpuri şi sunt sigur că sunt similare cu cele experimentate astăzi. Acum suntem norocoşi ca siguranţa s-a îmbunătăţit foarte mult", a declarat spaniolul la finalul evenimentului.

Via | Ferrari

Comentarii (4)

  • janick
    Aniversare fericita!
    Inalta consideratie la o asa istorie trecuta al Ferrari; o asteptam si pe cea viitoare cu rezultate pe masura, deasemeni si pentru tot F1!
    9 1
  • Florin
    Buna aniversare, cu o victorie la Silverstone!Forza Ferrari!
    10 0
  • Foarte tare!
    A facut doua ture si era sa piarda Drivers Parade! :)) a fugit dupa camion :)) http://www.youtube.com/watch?v=sQMfoF890I8
    5 0
  • da... interesant. alonso nu a condus ci a pilotat chiar la limita pe alocuri, cu derapaje...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru