GALERIE FOTO: Iată noile pneuri Pirelli pentru sezonul 2012 al F1!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.01.2012
Pirelli a schimbat modul de marcare al pneurilor pentru sezonul 2012 pentru ca acestea să fie mai uşor de distins pentru fani, iar cauciucurile de ploaie au suferit modificări majore.

Pirelli a prezentat în această săptămână noul mod în care va marca pneurile în sezonul 2012 al Formulei 1. Aparent minore, schimbările au misiunea de a ajuta fanii să diferenţieze mai uşor tipurile de cauciucuri folosite de piloţi pe parcursul unei curse, în special ca urmare a asemănărilor existente anul trecut între pneurile medium şi hard.

PNEURILE SLICK

Pirelli a păstrat culorile utilizate anul trecut penru pneurile slick: roşu pentru supersoft, galben pentru soft, alb pentru medium şi argintiu pentru hard. Totuşi, argintiul de pe pneurile hard este acum mai închis la culoare, pentru ca pneurile să arate complet negre atunci când monopostul este în mişcare şi să fie uşor de distins în comparaţie cu albul pneurilor medium. De asemenea, designul logo-urilor Pirelli şi PZero a fost schimbat, literele fiind acum mai mari pentru a acoperi o suprafaţă mai mare a pneului.

PNEURILE DE PLOAIE: REVINE BRANDUL CINTURATO

Începând din anul 2012, pneurile de ploaie din Formula 1 vor purta numele Cinturato, acesta fiind brandul cu care Pirelli a furnizat cauciucuri în Formula 1 în 1950, în primul sezon al Formulei 1. Pneurile de ploaie vor avea în continuare un marcaj albastru, însă cele intermediare au primit culoarea verde.

MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PNEURI LA TV?

Pirelli monitorizează toate pneurile furnizate în Formula 1 printr-un sistem propriu numit Racing Tyre System (RTS), care oferă inginerilor companiei informaţii despre performanţă, gradul de deteriorare, temperatura, presiunea şi comportamentul fiecărui pneu în parte.

Anul trecut, doar inginerii Pirelli aveau acces la aceste informaţii, însă italienii vor să furnizeze aceste date şi către Formula One Management (FOM), compania care gestionează toate transmisiunile TV.

Astfel, este posibil ca în timpul curselor din sezonul 2012 fanii să afle informaţii inedite despre pneurile piloţilor, element ce ar uşura înţelegerea strategiilor de curse.


Via | Pirelli

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru