Galerie foto: Iata update-urile pregatite de Ferrari!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.05.2009
Automarket va prezinta cateva imagini cu noua infatisare a monopostului F60 pentru Marele Premiu al Spaniei, cu ajutorul carora Ferrari vrea sa recupereze o jumatate de secunda pe tur.

Ferrari a avut parte de un inceput de sezon dezastruos, Kimi Raikkonen reusind sa aduca primele puncte pentru Scuderie abia la Marele Premiu al statului Bahrain din urma cu doua saptamani.

La fel ca si alte mari echipe din Formula 1, Ferrari a fost luata pe nepregatite de startul lansat al unor echipe precum Brawn GP si Red Bull, dar mai ales de noul tip de deflector implementat de Brawn GP, Toyota si Williams.

Dupa ce FIA a confirmat legalitatea acestora la jumatatea lunii aprilie, echipe precum McLaren si Renault au adus imbunatatiri in privinta deflectorului, insa Ferrari a intarziat sa implementeze pe monopost astfel de solutii.

Totusi, in weekendul care tocmai a trecut, Ferrari a testat la Vairano, pe circuitul privat al companiei Fiat, o versiune imbunatatita a monopostului F60, numita neoficial F60B. Principalele update-uri sunt legate, bineinteles, de noul deflector, echipa mizand pe o versiune cu o capacitate imbunatatita in ceea ce priveste circulatia aerului.

Potrivit informatiilor dezvaluite de publicatia italiana Autosprint, Ferrari nu a putut implementa mai devreme un nou tip de deflector intrucat inginerii au fost nevoiti sa micsoreze cutia de viteze, care in formatul initial ar fi obturat deflectorul updatat.

Sursa citata mentioneaza ca Ferrari anticipeaza ca monopostul F60 va beneficia de un spor de 8% in ceea ce priveste forta de apasare aerodinamica prin utilizarea noului tip de deflector, ceea ce va conduce la cresterea turbulentelor din spatele monopostului.

Marc Gene, pilotul de teste al echipei care a evaluat noul monopost la Vairano, sustine ca imbunatatirile aduse de Ferrari sunt  cele mai importante decand activeaza in cadrul Scuderiei. "Inovatiile aerodinamice sunt cele mai mari de cand sunt la Ferrari. Pana acum eram la o jumatate de secunda pe tur in spatele celor de la Brawn GP. Obiectivul este sa eliminam aceasta diferenta sau poate chiar sa obtinem un avantaj", a declarat spaniolul citat de Autosprint.

Potrivit sursei citate, Ferrari va obtine un spor de 10% in privinta aerodinamicii generale a monopostului F60, fapt ce s-ar putea concretiza printr-o performanta superioara pe circuit in Marele Premiu al Spaniei din acest weekend.

Via | Autosprint

Comentarii (8)

  • Calutul naravas...
    Sper sa se fi terminat (sau ingustat...) conul de umbra prin care a trecut Ferrari si astfel sa parcurga intr-un ritm de galop urmatoarele curse !
    0 0
  • forrza
    spec ca scuderia sa dea lovitura cu aceste update-uri :D
    0 0
  • doamne ajuta:)
    sa speram ca ferrari va face o cursa buna la barcelona...ce fain ar fii daca ar repeta isprava de anu` trecut...stiu ca nu este posibil, dar sper ca vor intra cu amandoua masinile in punte bune:)....forza FERRARI
    0 0
  • @barcelona
    prognostic MP al Spaniei: pole position-Kimi Raikkonen;winner-Kimi Raikkonen :D:D:D :))
    0 0
  • @alexandra
    Parcă trebuia sa câştige massa şi kimi sa ramana blocat pe grila !?
    0 0
  • calutul schiopatat
    nu va bucurati prea devreme.Sa vedem ce se intimpla.Am mare incredere in RAIKONEN
    0 0
  • Sper la mai mult spectacol
    Sper sa avem mai multe echipe cu masini apropiate ca performanta astfel incat pilotul sa faca diferenta.
    0 0
  • Ferrari testeaza
    Mi se pare mie sai Ferrari a testat si o modalitate de ocolire a regulamentului, care interzice testele din sezon?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru