GALERIE FOTO şi VIDEO: Vettel a sărbătorit cu stil al patrulea titlu mondial din carieră

de Daniel Popescu
Luni, 28.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a ales un mod inedit de a sărbători al patrulea titlu mondial din carieră: în loc să retragă monopostul în parc ferme, a făcut câteva "cerculeţe" pe linia de start-sosire.

Esential 4 titluri mondiale a obtinut Vettel in Formula 1 incepand din sezonul 2013
Sebastian Vettel a câştigat duminică Marele Premiu al Indiei şi a devenit matematic cvadruplu campion mondial al Formulei 1.

Entuziasmat de succesul obţinut pe circuit, germanul a refuzat să urmeze procedura standard de a merge în parc ferme şi a preferat să facă câteva "cerculeţe" pe linia de start-sosire, spre deliciul fanilor prezenţi în tribuna principală. El a admis ulterior că gestul său a fost unul spontan.

"Nu m-am gândit cu adevarat la asta. Rocky (n.r inginerul său de cursă) mi-a cerut să urmez procedura obişnuită, dar m-am gândit că de data asta nu o voi face. Erau atât de mulţi oameni în tribun principală încât a trebuit să fac asta. De obicei nu ne este permis, dar acum a părut ceva potrivit", a declarat el.

De altfel, comisarii de cursă l-au mustrat pe proaspătul cvadruplu campion mondial pentru gestul său, iar Red Bull Racing a fost amendată cu 25.000 de euro.

După ce a făcut "cerculeţele", Vettel s-a închinat monopostului RB9 construit de Adrian Newey şi a urcat pe podiumul de premiere pentru a primi trofeul dedicat câştigătorului cursei.

În plus, Vettel a simţit nevoia să-i încânte pe fanii din India ca semn de mulţumire pentru sprijinul lor, după ce în cursele precedente a fost huiduit frecvent pe podiumul de premiere.

"Pentru mine a fost foarte dificil să fiu huiduit, pentru că nu am făcut nimic greşit. Sunt foarte mândru că am trecut peste asta, că am dat răspunsul potrivit pe circuit şi că am fost acceptat", a adăugat el.

După ce a sărbătorit titlul, Vettel a avut şi un mesaj special pentru fani, în ciuda faptului că era vizibil obosit:

Comentarii (6)

  • ALONSO
    Vettel a câştigat în India şi a devenit cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istorie! ADICA CEL MAI BUN TANAR CVADRUPLU CAMPION MONDIAL DIN ISTORIE, NU POT SCRIE CU LITERE MAI MARI SI MAI INGROSATE CA AS SCRIE ....
    CEL MAI TANAR CVADRUPLU CAMPION MONDIAL DIN ISTORIA FORMULEI 1 .....ce nu va este clar? a?
    35 7
  • andrey_1293
    Baiat de aur, robotel asa cum este el, 4 titluri in F1, indiferent de timpuri, este ceva. Am vazut ceea ce n-am vazut de foarte mult timp in F1 - CERCULETEEEEE. Trebuie sa recunosc ca a sarbatorit al 4-lea titlu intr-un mod spectaculos, nu ma asteptam de la el sincer. Felicitari ca si-a scris si inca isi scrie numele in istorie. Hai Vettel!!!!!
    30 8
  • Vettel
    L-am aranjat pe Web ;), ca toata strategia lui din 2013 hahaha, sunt cel mai TANAR CHAMPION, CA F1 ASTAZI E CA MUZICA DIN EXACT ACEEASI PERIOADA, ARTIFICALA SI ARANJATA PE CALCULATOR...VETTEL O INNA AL F1 IAR NEWEY, UN MOGA MERITUOS, DAAAA BABYYY!!!!!
    10 37
  • Prima poza valoreaza 1000 de cuvinte!
    stie si el ca materialul a fost principalul sarbatorit ...
    dar sa nu uitam ca a fost nevoie si de el ca sa-l duca la finish

    ink o data

    BV Vettel
    BV RBR

    anul viitor sa speram ca Ferrari va fi un challenger pe masura ... si cine stie, poate la sf lui 2014 Kimi sau Alonso se va inchina in fata calutului Rosu ... sa speram :)
    26 15
  • Cand ai 4 titluri mondiale CONSECUTIVE inseamna ca pe langa o masina extraordinara mai ai si talent!
    28 9
  • Marian
    La cat de mult il urasc eu pe Vettel ,trebuie sa spun jos palaria pentru el si Rbr .Poate la anu cu schimbarile astea o sa avem mai mult spectacol nu cum o fost anu asta nici nu incepea cursa si stiam castigatorul.
    ORCUM TREBUIE SA SPPUN SI EU CU LITERE MARI CA ALTII MASINA IL FACE PE OM NU TALENTU LUI CARE ORCUM E MAI MIC DECAT CEL A LUI ALONSO ,HAM, BUTTON SI MARK.DECI CIOCU MIC .
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru