Germania, antrenamente 1: Webber se impune in fata lui Button

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.07.2009
Mark Webber a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente libere de la Nurburgring, devansandu-l cu peste sase zecimi de secunda pe Jenson Button.

Red Bull Racing si Brawn GP continua sa conduca ostilitatile in Formula 1 si in Germania. De data aceasta a fost randul lui Mark Webber sa stabileasca cel mai bun timp al diminetii, pilotul australian fiind cronometrat cu 1.33.082.

In urma sa s-a pozitionat Jenson Button, liderul clasamentului general, la mia bine de o jumatate de secunda in spatele rivalului sau. Totusi, coechipierii lui Weber si Button au intampinat mai multe probleme pe parcursul sesiunii.

Vettel a avut cateva probleme electrice la monopostul RB5 si, chiar daca a revenit pe pista in ultimele minute, nu a reusit sa se claseze decat pe locul 8. De asemenea, Rubens Barrichello a fost foarte lent in cea mai mare parte a diminetii, iar pe finalul sesiunii a comis mai multe greseli personale, ocupand la final doar locul 12.

Pe de alta parte, Ferrari a demonstrat inca o data ca este in revenire de forma, Felipe Massa si Kimi Raikkonen ocupand locurile 3 si, respectiv 6. Intre cei doi s-au clasat Jarno Trulli si, in mod cu totul surprinzator, Giancarlo Fisichella, Force India aratand o forma foarte buna pe pista germana.

Totusi, coechipierul sau, Adrian Sutil, a parcurs numai 6 tururi, fiind nevoit sa opreasca masina pe circuit din cauza unor probleme tehnice.

McLaren Mercedes a continuat prestatiile mediocre din acest sezon, Lewis Hamilton obtinand un nesatisfacator loc 13, in timp ce Heikki Kovalainen s-a multumit doar cu locul 18.

Prima sesiune de antrenamente nu a fost ocolita de ploaie, insa intensitatea si durata acesteia au fost suficient de reduse pentru ca lucrurile sa revina la normal in scurt timp.

A doua sesiune de antrenamente libere de la Nurburgring va incepe la ora 15:00, ora Romaniei.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Comentarii (5)

  • Vettel in platinum team
    Mai baietii de la Automarket, va intreb si eu asa, de curiozitate: Vettel se cam bate cu Button pt titlu anul acesta. Asa ca de ce nu este transferat cu tot cu echipa in prima grupa valorica? BMW merg foarte slab anul acesta si totusi raman in prima grupa valorica. Nu credeti ca ar trebui operate niste schimbari?

    Stima
    0 0
  • subscriu
    E timpul pentru o reevaluare a grupelor.Nu mai corespunde cu realitatea din "teren".
    0 0
  • regulamentul batal vina
    nu se poate din cauza regulametului cred altfel era de mult schimbat
    0 0
  • NeoGalaxy
    @VJohann
    Stii ce este ciudat? Ca baietii astia, admini au explicat de sute de ori ca daca ei vor considera necesar aceste modificari se vor face. Daca nu s-au facut este ca nu a fost necesar. Totusi acesti fani minunati (pe care eu ii numesc mioare) streseaza cu aceste intrebari in fiecare zi. Eu il ignor, noroc ca-i ignora si baietii de la Automarket, pentru ca era pacat sa vad acelasi raspuns in fiecare zi :)
    Fara suparare, evident!
    0 0
  • @NeoGalaxy
    ... hai c-o dai de gard cu putere! grupele trebuiau schimbate de mult, dar putorilor astora de la automarket le e prea lene s-o faca...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru