Glock, cel mai rapid in prima zi de teste din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.02.2009
Timo Glock a realizat cel mai bun timp in prima zi de teste de pe circuitul Sakhir, devansandu-i pe Felipe Massa si Robert Kubica.

Chiar daca au ales circuitul din Bahrain in speranta unor conditii meteo mai bune, Ferrari, BMW-Sauber si Toyota au inceput cu stangul sesiunea de teste din cauza cetii persistente din aceasta dimineata.

Totusi, dupa doua ore de pauza fortata, Felipe Massa, Robert Kubica si Timo Glock au iesit pe pista si au efectuat suficiente tururi pentru a colecta date importante referitoare la comportamentul noilor monoposturi.

In cele din urma, Glock a reusit sa stabileasca cel mai bun timp al zilei, germanul declarandu-se satisfacut de munca la setarile noului TF109. "Dupa ce vremea a perturbat testele de la Algarve, aceasta a fost prima noastra sansa reala de a pilota TF109 pe uscat. Ceata ne-a tinut pe loc la start, dar asta nu a fost o problema majora. Am muncit foarte mult la setari si in cele din urma am identificat o directie buna. Masina a fost foarte consistenta, ceea ce reprezinta un semn pozitiv. A fost un test incurajator in care am parcurs multe tururi", a declarat germanul.

Locul doi in clasamentul zilei a fost ocupat de Felipe Massa, pilotul Scuderiei Ferrari muncind de asemenea la setarile lui F60.

Pe parcursul dupa-amiezii, brazilianul a efecuat mai multe serii de cate 15 tururi. Monopostul Ferrari utilizat de brazilian a fost acelasi cu cel testat pe circuitul de la Mugello in luna ianuarie.

Echipa nu a utilizat insa sistemul KERS din cauza unei "anomalii electronice", potrivit informatiilor furnizate de site-ul oficial al Scuderiei.

"As spune ca a fost un start pozitiv pentru aceasta sesiune de teste. Am pilotat multi kilometri cu continuitate si am gasit rapid setarile potrivite pentru masina", a declarat Massa la finalul zilei. "In mod special sunt multumit de timpii constanti din aceasta dupa-amiaza, cand am avut cateva stint-uri foarte lungi. Dar este inca prea devreme sa intelegem unde suntem comparativ cu competitorii nostri. Si mai avem mult de munca pentru a imbunatati comportamentul masinii".

Ultimul loc in clasament i-a revenit lui Robert Kubica, care a petrecut de asemenea timpul incercand sa gaseasca cele mai bune setari pentru monopostul BMW-Sauber. Totusi, pe parcursul dupa-amiezii, polonezul a intampinat probleme tehnice.

"A fost pentru prima data cand am fost capabil sa pilotez noua masina in conditii de vreme buna. Am invatat multe despre comportamentul masinii in aceste conditii, asa ca pe ansamblu a fost o zi buna", a declarat Kubica.

Iata clasamentul complet al primei zile de teste de pe circuitul de la Sakhir:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Tururi
 1  Timo Glock  Toyota  1:33.501  82
 2  Felipe Massa  Ferrari  1:33.615  98
 3  Robert Kubica  BMW-Sauber  1:33.702  95

Testele din Bahrain continua pe tot parcursul acestei saptamani, iar Felipe Massa, Timo Glock si Robert Kubica se vor afla si maine la volanul noilor monoposturi pentru sezonul 2009.

Comentarii (2)

  • interesant
    toti 3 pilotii au parcurs destul de multe tururi...iar la final au fost toti 3 in 300 de miimi de secunda...altii spuneau ca vor fii diferente foarte mari...se pare k nu este asa...vom vedea...bafta tuturor:)
    0 0
  • oricum...
    ...eu cred ca Toyota va fi surpriza placuta a anului 2009!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru